måndag 16 maj 2011

Blommor och plantor på italienska

Regnar det så pysslar jag :) Alla har vi våra sätt för att koppla av och när jag använder händerna - kopplar jag av. Det blir mer och mer italienska influenser i trädgården och en gammal trälåda har fått sig ett lyft.
"Blommor och plantor" på italienska - lite gulligt tycker jag :)
Har en lista på italienska ord (tack Johanna) som skall få dyka upp här och där i trädgården och till min hjälp har jag schablon av metall som jag köpt av en bloggare,
De är så finurliga för man kan koppla ihop bokstäverna och då är det lättare att skriva rakt och med jämt avstånd - skriva å skriva ...... rita rättare sagt, på trälådan hade jag bara en blyertspenna för att få de slitna bokstäverna. Jag har sparat gamla bräder/drivved - perfekt att använda till att texta ord på!
Idag har det varit sådär-väder, lite blåsigt och mulet och det var tjocka tröjan som gällde stunden jag var ute. Tuktade vindruvan i lilla växthuset - Carina ! i år får jag nog druvor för jag ser små, små kart! :)

Sofia är hemma i stan på kort visit och jag skall skicka med henne en tuva gräslök och två chiliplantor till deras balkongodling i Strömstad :) Hon fick med sig en kruka och Ruccolafrön - det verkar som om hon har en del av mina gener i sig :)

Maken donar i garaget och kommer att bistå mig med en byggnation som jag vi äntligen skall få gjort! Har väntat på denna i 2 år så nu är jag jätteglad! Återkommer till projektet när det startar :)


26 kommentarer:

 1. Vilka fina bokstavsschabloner! Är lite avis minsann. Och fint blev det också med de italienska orden.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Finurliga schabloner, och lådan blev ju jättefin. Mysigt att få pyssla nu, känns lite som att man börjar komma ikapp.
  Ha det gott!
  Kram Pella

  SvaraRadera
 3. Så fint det blev när du pysslar. Känns ju inte helt hundra att va ute i det kalla blåsiga vädret. Ha de gott. Anita

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Först måste jag tacka för den fina respons jag fick alldeles nyss av dig!
  Jag log och var smickrad, men tyvärr är jag varken skribent eller kåsör, men man vet aldrig ;)

  Men, så snyggt med schabloner på lådan!!

  Ha det gott!
  Kram /bea

  SvaraRadera
 5. Åh men vilken finurlig schablon. En sådan skulle man ha! ;) Jättefin låda och kul med italienska ord. Ska bli spännande att läsa om och se mer från ditt projekt framöver. Ha en fin vecka!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Så fint det blev och vilken perfekt schablon:)) Blir jättenyfiken på vad du/ni håller på med för byggnation, hoppas att du snart visar bilder:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. vilken bra schablon...perfekt helt enkelt! blir nyfiken på vart det går att få tag på dessa...
  Det har verkligen varit hit och dit väder och jag har plockat inne jag...började med att göra rent några glasskålar och sen blev det som det blev...jag har rört runt och flyttat på en massa saker...Det står en hög med grejer som jag tröttnat på på matsalsbordet så det blir till att plocka vidare i morgon...förbereder för studentfirande i år igen!

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 8. Blir glad av att se samlingen av penslar...för mej betyder de kreativitet och det ser jag att du har mängder av!

  Om jag ska hitta en fördel av att min trädgård finns på avstånd så är det att det ger tid för pyssel & fix och det tycker jag om! Just nu spraymålas det här och planeras för betonggjutning...jag håller till på balkongen.

  Ha det gott, Lotta!
  Lena

  SvaraRadera
 9. Snyggt! Kul med lite återkommande tema... Italien!

  SvaraRadera
 10. Åå vilka fina schabloner, jag har bara den av plast. såna skulle jag också vilja ha,
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 11. Bellissimo!! Sei una donna molto creativa (eller nå´t sån´t, typ)

  Ha det gott! Ciao.
  /Ruben

  SvaraRadera
 12. PS
  "Molto" kan betyda både "någorlunda" och "synnerligen". Jag menar förstås "synnerligen", men något annat trodde du väl inte? ;-)
  /R

  SvaraRadera
 13. Härligt med italien, himla fint! Vi har en resa bokad till Sorrento i september, längtar! Jag har tänkt i flera år att jag ska gå en kurs i italienska, jag får ta det när jag blir pensionär ;)
  Jenny

  SvaraRadera
 14. Jättefin låda! Å så mycket fint man skulle kunna göra om man var lycklig ägare till såna bokstäver!

  SvaraRadera
 15. ...sååå fint det blir. Jag tycker också det är fint med tänkvärda ord lite här och där. Jag har köpt några mallar eller stämplar men tyvärr har de varit rätt värdelösa.....men ditt blir ju som sagt jättefint. Här regnar det som bara den och det behövs ju, men nu tycker jag att det kan hålla upp ett tag....tänk man är aldrig nöjd. Ha en bra dag. Kram!

  SvaraRadera
 16. Snyggt och trevligt, tar du emot beställningar ?

  Pysslat i bigården nu på morgonen, och fick mig ett stick. Bina var lugna och fina och mycket honung på gång....

  Visst är det bra att det regnar......
  Och att vi har händiga män, som gärna snickrar
  Ha en bra dag KIA

  SvaraRadera
 17. Åh.. så fina schabloner.. blir riktigt avis, och italienska är så fint på dina små backar, supersnyggt. Kanske ska jag låna lite italienska ord av dig till min lilla medelhavsträdgård.. nåt kan jag nog stämpla på!! För jag har stämplar jag kan använda istället. Din header är supersöt, du är så duktig med att få till med olika lager i Photoshop.. har inte ork o tid att lära mig så jag njuter av dina istället. Nytt projekt.. ja det är roligt och jag väntar med spänning. Det är lite kul när man märker att barnen har tagit till sig vissa positiva gener.. t o m den yngste sonen odlar på sin tjejs balkong, tomater och chilifrön var han o hämtade.. =)
  Ha en skön tisdag.. idag är det innepysseltid för det är både kallt o blött därute. kramiz

  SvaraRadera
 18. Visst är det fint med ord på gammalt trä. Och de där chabloner du har måste ju va helt perfekt. Blir jätesnyggt ju!Kul att se vad det är för projekt på G :)//Helén

  SvaraRadera
 19. Gillar. Kul idé. Hade precis lagt ut funderingar om japanska namn på mina höns. Vore ännu trevligare med lite japanska ord ut här och där i trädgården. Var har du köpt schablonen?//Britt

  SvaraRadera
 20. Åhh så fint det blir, vilken bra ide. Håller med dig om att man får pyssla lite då det blir dåligt väder, själv håller jag på med mina namnskyltar av keramik till trädgårdsväxterna. /Ha det bra

  SvaraRadera
 21. Hej!
  Vilket trevlig pyssel och så fint det blir dessutom. Vet du vart man kan få tag i sådana bokstäver? Nu klarnar det upp! :-)
  Kram Karin

  SvaraRadera
 22. Härligt när ens barn verkar ärva sådana bra gener som trädgårdsgener.

  Du är så kreativ och pysslig du. Jag har inte idéer nog för sånt. Ser mysigt och fint ut det där med det italienska.

  Kram!

  SvaraRadera
 23. Oj vilken härlig blogg! Hur har jag inte hittat den tidigare? Måste verkligen sätta mig ner någon dag och kolla på alla dina fina tips och bilder!

  SvaraRadera
 24. Hej Lotta,
  Jag har frukter på min ungerska chili!!! Så kul! Det var den första sorten att sätta frukt i år:)

  Åh, de där schablonerna var ju sååå fiffiga. Vilken tur du haft som fått tag i dem!

  Kram!

  SvaraRadera
 25. Molto bene! :) Eller nåt... ;) Det är så fint med trälådor med ord på, finurligt med schabloner!

  Vad fin header du ha, säger som Moa du är så duktig!

  Idag har det regnat här också, men igår fick vi gjort en del, kika in o kolla... :)

  Kram!

  SvaraRadera