lördag 9 april 2011

Jag är så tacksam,

.

tacksam för att jag har det så bra, för att jag haft en så skön helg vid havet, fått njuta av underbar sol, att jag har en syster att umgås med, att min familj finns hemma när jag kommer hem.

Det är det där att stanna upp och njuta av de små goda tingen. Sitta på berget och se ut över ett stilla hav och ta en kopp kaffe, lyssna på fågelsången och se änderna dyka efter mat i havet. I går såg jag en säl i havet! I morse när jag yrvaket tittade ut genom fönstret, såg jag en räv! Vi har sett Rödhaken jaga runt på gräsmattan efter något ätbart, vi har sett hyresgästerna i fågelholken – Blåmes eller Talgoxe – de flög så fort så det var svårt att se vad för sort det var.Jag har helt frivilligt grävt upp och rensat värsta ogräsrabatten och det känns allt i ryggen nu men det är ju så skönt att i vårsolen få ta i med hela kroppen och samtidigt som jag gräver och rensar, planera vad som skall växa där i sommar. Lavendel? Finns rabattrosen “The Fairy” i rött? Tänk vad fint det hade varit mot en herrgårds-gul husvägg! Jag skulle också kunna tänka mig öar av Lejongap i blandade färger, Förgätmigej i blått, vitt - rosa Förgätmigej har jag alltid drömt om!! De är så vackra! *skriver upp på vill-ha-listan*

Vad ni än gör – plantera ALDRIG gulblommande Lysing i en rabatt – den är ett h-e att få bort!!! Jisses vilka rötter den har! Den och det där gräset som är ett ogräs - kvickrot? Vilket är värst - kvickrot eller kirskål? Kvickrot tror jag.

När vi var på dop förra helgen och väntade i kyrkan, så såldes det postkort och ett tog jag genast tag i, det var vackert ritat med blommor och en flicka med vattenkanna, det var en dikt skriven och den är så fin så jag tänkte ni måste få ta del av den ni med:

Det finns en trädgård som är den varma punkten i ditt växlande liv, i din innersta verklighet.
Du odlar för hoppets skull, för glädjen att finnas till.
Där gror nya tankar, där växer hoppets känslor.
Du är trädgårdsmästaren, ditt arbete kan skapa den goda jordmånen, förutsättningar för liv.

“Det finns en trädgård” av Olof Bohlin

Nu ser jag fram emot en skön söndag här hemma, skall ta tag i lite omskolning, gissar att det finns en massa löv att ta hand om efter blåsten och så skall jag se hur långt våren kommit här hemma hos mig.


Ha en fortsatt skön helg ♥

.

12 kommentarer:

 1. Mmmmmm...Njuter av dina ord och vackra bilder. Tänk att en lite kvist av Tall med lite solregn på kan bli en så vacker bild :)Fortsatt Trevlig Helg
  Tjingeling

  SvaraRadera
 2. Ja, det finns mycket att vara tacksam för, vi måste bara stanna upp lite.
  Underbara bilder!
  Tänkvärda ord i dikten.
  Önskar dig forsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Så kloka ord. Det är så viktigt att stanna upp, om så bara för en stund, och njuta av det som finns just nu. Vackra ord och bilder Lotta. Hoppas du får en härlig avslutning på helgen.// Kram Peter

  SvaraRadera
 4. Dessa små stunder av ren LYCKA är något att vara tacksam över. Fina tankar och tänkvärda ord från dig idag.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Visst är det så, vi har mycket att vara tacksamma för! Och kan man glädjas åt det lilla har man mycket att vara glad för!
  En fortsatt trevlig helg till dig med!

  SvaraRadera
 6. Vacker dikt!
  Kan tänka att du haft det bra, så nära naturen.

  Lysing och knölklocka är bannlysta växter här. Lysing har jag bara läst om, aldrig haft, men knölklocka har jag och den är hemsk. Ja, toppklockan är inte bättre den egentligen. Slet med den en stund i går när jag flyttade en ros.

  Ha nu en riktigt bra söndag!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Så fint skrivet Lotta! Alla bör vi nog stanna upp ibland och bara ta in det här att vi är lyckliga:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 8. Vackert inlägg som ger en tankeställare. Visst har man det bra, och det är bra att du påminner oss, för man är så inne i "sitt". Fy för ogräs med elaka rötter....värdelöst att de ska växa sååå bra överallt när man får stångas för att få vissa perenner att övervintra o rota sig...hihi. Ha det gott. Kram Helén

  SvaraRadera
 9. I morgon börjar jag mitt nya liv...som en vanlig människa med 40-timmars arbetsvecka..
  Och jag ser så fram emot de där andra timmarna när jag vet att jag är ledig och kan få njuta av de där stunderna som du beskriver..
  För mig är det de som är "guldkanten"..
  Som bonde har jag haft svårt att ta mig den tiden att stanna upp och njuta..för det finns alltid mer arbete som väntar..
  Jag hoppas verkligen att jag ändrar på det nu!

  SvaraRadera
 10. Du e så klok så! *ler* Det är så lätt att flänga på utan att njuta av de små sakerna som gör det stora så att säga...

  Är nästan helt säker på att The Fairy finns i rött. Men annars finns det gott om bra alternativ till The Fairy!

  Gul lysing har jag i en rabatt där jag inte får bukt på kirskålen, funkar rätt bra. Hellre de än kålen! Men jo Lysingen e toksvår att bli av med! Jag ignorerade min kirskål idag.. Valde att sitta o småslumra i solen på verandan.. Det va ju de där små guldkornen du vet! *ler*

  Ha en riktigt mysig avslutning på helgen!

  Kram/Veronica

  SvaraRadera
 11. Underbart inlägg både i ord och bild! Det är inte lätt alla gånger att leva här och nu, att njuta av dagen och vara tacksam för de lilla....
  Jag är uppvuxen på västkusten och minns än i dag känslan av att sitta där på berget vid havet...magiskt!
  Må så gott och ha en fortsatt fin kväll!

  SvaraRadera
 12. Låter verkligen härligt! Ja det gäller att njuta och stanna upp ibland.

  Håller helt med dig - stort NEJ för praktlysing! Jag rensade bort mina för tre år sedan, och det dyker fortfarande upp varje år. Suck... men jag har en rödbladig sort med gula blommor som inte alls är så aggressiv. Den vågar man nog låta växa i sin trädgård. Synd bara att gult inte är välkommet här... :-).

  Kram!

  SvaraRadera