onsdag 2 mars 2011

Snödroppar och vårkänslor


.
I lördags var jag på snödroppsutställningen och njöt av vårblommor och ögongodis.


Hannu kan det där med att få till de rätta detaljerna och utställningsbordet var fullt av godsaker.Allra sötaste snödroppar som stod bredvid snöklockor,  vintergäcken var som små gula solar och frodiga julrosor.


Förstår inte att det här är vackert med eklöv – hemma hos mig har jag massor av eklöv men inte ser det så fint ut!


Varje dag när jag kommer hem från jobbet, går jag längs entrerabatten och längtar efter att få gräva och dona så att jag också får en liten blomsterlund, för det måste jag bara ha nu.


Jag har i alla fall påbörjat inköpen; 5 krukor med turkiska snödroppar fick följa med hem, idag var jag en sväng till blomsterbutiken och då fick två krukor vintergäck följa med hem, eklöv har jag ju som sagt och skogen är full av grenar – så nu ber jag snällt – snälla våren kom!!! Nu!!


Jag hade sällskap av Kia och vi tog en lunch på mysiga Rosenkafeét och pratade trädgård förstås!


Träffade också Birgitta och henne tackar jag än en gång för pelargonsticklingarna, håller tummarna att de tar sig.

Sprang också på en kollega *vink-vink Maud* och hon berättade att i hennes släkts ägo finns ett hus med uppvuxen trädgård och där det om våren, är lika praktfull blomning med vårlökar som på utställningen – lyckko henne.


Onsdagshälsningar från en längtansfull Lotta

.

28 kommentarer:

 1. Var där i går. Visst blev man alldeles vårrusig efter besöket! Skapade habegär även hos mig!

  SvaraRadera
 2. Så härligt att frossa vårbilder hos dig!!
  Ha det gott

  SvaraRadera
 3. Tack snälla för din värmande kommentar hos mig!
  Är ordentligt sugen på att ta en tur ner till GBG och se på Hannus utställning!
  Rosencafén är en riktig pärla.Mkt gott och mysigt!
  HA det gott och hoppas värmen kommer snart!

  SvaraRadera
 4. Men himmel vilka vackra bilder!!! :) Såg Hannus egna - men jag tycker dina var bättre! ;)
  Härlig vårkänsla! Snart ser det lika dant ut hos dig.. om du dessutom har eklöv i mängder.
  Kramar!

  SvaraRadera
 5. Hade mer än gärna åkt dit, men liiiite för långt för en endsgstripp.
  Men du har ju bjudit på så fina bilder och jag förstår att det kliar i fingrarna att få komma igång.
  Men på fredag och lördag ska jag på trädgårdsmässa i Malmö.
  Ha det gott!
  Kram Pella

  SvaraRadera
 6. Så vacker med bordet - ser ut som ett litet stycke gammal, uppvuxen trädgård har plockats upp och placerats ut bara sådär. Superläckert!

  Lycka till med din egen vårlängtansrabatt

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 7. Ja i dag en stund på dagen var det faktiskt plusgrader men det varade bara en liiten stund:) Men det var tillräckligt för att jag i min suktande och hysteriskt av blomsterprakt understimulerade hjärna skulle gå igång och leta vårprakt i fortfarande frusna rabatter;)) Håller med dig att det var vackert med eklöven:)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 8. Den utställningen hade jag gärna sett men det är lite långt att ta sig....dessutom är det ju trädgårdsmäassa i Malmö i helgen ;)

  SvaraRadera
 9. Suck, man får vårkänslor av bilderna. Här är det Rum & Trädgård på Kistamässan nästa vecka som blir det första "vårsniffet" :)
  Tjingeling

  SvaraRadera
 10. Underbara är de, snödropparna.

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Oj så underbart härligt Lotta! Blir sugen på att ta mig dit i helgen. :) Härliga och inspirerande bilder!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 12. Ååååå....såååå vackert!!! Han är verkligen magisk vår käre Hannu. Hade han en fanklubb skulle jag vara först att anmäla mig. Om, man bara kunde ta sig till Göteborg för det verkar verkligen värt det. Tack snälla för titten. Ha det bra och visst hoppas vi att våren kommer snart. Kram!!

  SvaraRadera
 13. Så tjusigt det ser ut, riktigt ögongodis.

  SvaraRadera
 14. Sååå härligt Lotta!!! Vilka fina bilder du tagit. Ja, han kan verkligen det där Hannu!!! Ska bli spännande att få se utställningen live idag. Jag går också och spanar efter vårtecken...fniss.... hos mig kanske mer att få något framtinat överhuvudtaget än kanske gröna vårtecken.... Det töar på nu ganska bra och jag hoppas vädret håller i sig. VI har ju så himlarns mycket snö kvar.

  Ha det gott!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 15. Vilken fin utställning! Jag förstår, att den sätter fart på vårkänslorna. Och tack, Lotta - du har på något sätt återupprättat vintergäckens anseende! Vet ingen som är så förtjust i vintergäck som du. ;-)
  Här har den etablerat sig ordentligt, ja i sådana mängder, att man knappt tänker på att den kan vara vacker!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 16. Vilka härliga bilder och fina arrangemang! Ger också mig vårkänslor :)
  Må så gott!
  Ninni

  SvaraRadera
 17. En Ek backe/lund med snödroppsmatta under vore drömmen!

  SvaraRadera
 18. Vilka vackra bilder, de väcker verkligen längtan efter att få ut och se de små liven 'i backen'.
  Kram

  SvaraRadera
 19. vad underbart med massa snödroppar! Hur ser turkiska snödroppar ut?

  Spännande med både kiwi och sharonträd hemma! Ska bli kul o se hur det går!

  SvaraRadera
 20. Nu är det en härlig tid o på samma gång jobbig...Jag var ute o petade i en rabatt i går o det gick att få ner spaden intill väggen, men resten är stenhårt ännu...lite trevligt ändå...Vilka bilder du visar oss och jag förstår din längtan efter en blomsterlund...man behöver det tror jag...
  Ha det gott o vi får fortsätta längta!

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 21. Idag har vi äntligen haft lite vårväder. Isen smälter undan snabbt och det går att gå utan broddar :-)
  Har gått på snödroppsjakt i trädgården - men de som visat sig ser bleka och glåmiga ut.
  Hoppas du får en skön helg vid havet.
  Birgitta

  SvaraRadera
 22. Ja visst var det fint och inspirerande - jag var där igår, skrev precis ett inlägg om det. Köpte med mig en kruka snöklockor hem... :) Fast jag just var där upptäckte jag nya saker i dina fina bilder! :)

  Trevlig helg,
  kram!

  SvaraRadera
 23. Ahaa Lotta! DU ar där medan jag surade hemma;))!/Anja

  SvaraRadera
 24. Hejsan!
  Så vackert och får nog som du tänka lite mer positivt till ekbladen, annars är de bra svårkomposterade. Har tuktat tujorna så nu väntar jag på barmark och alla vårblommor. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 25. ÅÅÅh så underbart!!!

  Jag har ju töat fram efter flera år i träda och nu är trädgårdsintresset på topp igen :)
  Din blogg var ju den som jag besökte flitigt under våra år på tradgardsblogg.se :)
  Och efter en stunds googlande så hittade jag dig!
  Fast jag var tvungen att kolla på din label -entrerabatten för att förvissa mig om att det verkligen var du.

  Nu är du sparad i bokmärken så jag inte tappar dig igen!

  SvaraRadera
 26. njuter bara njuter av dina fina bilder från Hannus otroligt fina utställning. Mer vår än så är ju svårt att få, så härligt att få se

  SvaraRadera
 27. Vilken tur för mig att du hade med kameran.
  Håller med dig till fullo , Hannu kan.
  Mina inköp pryder mitt vinkast.
  Vill bara informera dig om att våren har kommit till Särö, bina har varit ute och luftat sig.
  Lycka till med pellisarna.
  Ha en bra vecka, jag far till Lund....

  SvaraRadera
 28. Så himla fina bilder Lotta.. så mysigt ni hade kan jag tänka.. =). Spännande med dina inköp och jag kan knappt vänta för att se vad du hittar på.. kram /Monica

  SvaraRadera