lördag 19 februari 2011

Dags att så några frö

I går köpte jag frö till Ekorrkorn och prydnadsgräset “Frosted explosion”, det sistnämnda har jag aldrig sått (såtips?) men Ekorrkorn har jag haft förut men inte i fjol och då saknade jag det.Det är fint i rabatten, lite här och där och passar bra bland blommorna.Ett år var vintern varm utan djup tjäle och då överlevde Ekorrkornet och det året var det jättefint!Det är kallt ute idag, –10 men det ser ut att bli soligt och fint. I dag skall vi snickra, maken skall snickra en hylla som vi skall ha i köket och jag skall försöka lära mig att få till några små blomsterlådor – spännande utmaning för jag är hopplös med såg och hammare!


Ha en skön lördag ♥11 kommentarer:

 1. Ekorrkorn? Hmm... Ser ju superfint ut att fylla upp lite luckor i rabatten med! Börjar bli bra sugen på att så lite grann nu. Åtminstone nån tomat och nån blomma. Det svåra är ju att välja några få sorter av allt roligt som finns!

  Lycka till med snickrandet, akta tummen! *ler*

  Kram!

  SvaraRadera
 2. hej hej.
  men vad fint det var med prydnadsgräset ini blommorna!
  -en liten fråga: räknas prydnadsgräs som "mormorsblomma", tänkte om det kan passa in i torparträdgård?

  önskar dig en trevlig dag.

  SvaraRadera
 3. Åh, vad länge sen jag kikade in här. Blir så glad när jag ser dina fina bilder igen. Nog börjar det rycka lite i såfingrarna men jag ska ju inte i år... Vi får väl se framåt försommaren om jag har hållit det "löftet". Ekorrkorn har jag aldrig hört talas om men det ser väligt fint ut. Hoppas du får en riktigt härlig helg med mycket sol och takdropp. Kram Peter

  SvaraRadera
 4. Mycket fint gräs! Ronja tycker det är jättegott så här får vi tyvärr klara oss utan Ekorrkorn.
  Snickra är jag urkass på men me en make som jobbar som slöjdlärare så känns de titne som att jag behöver ens försöka.
  Lycka till!

  Kram!
  PS. Kallt här också och nu försvann solen tyvärr.

  SvaraRadera
 5. Har aldrig hörts talat om det, urläckert, tänker stjäla idén, utan att fråga om lov.
  Ha det så gott
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hos mig blev Ekorrkornet ett ogräs, det frösådde sig och jag hade det överallt . Men visst är det vackert.
  Frosted explosion är ljusgroende så täck inte fröna, bara med lite värmekulit.
  Ha en underbar dag!

  SvaraRadera
 7. Lycka till med sådden och snickrandet.
  Ha en skön helg. Kram / Kia

  SvaraRadera
 8. Vackert gräs....och apropå gräs så har jag stått vid en grön, grön gräsmatta idag och hejat på fotbollstjejer....men det var konstgräs ;)))

  SvaraRadera
 9. Vilka vackra bilder!!!! Lycka till med sådderna....... Har aldrig hört talas om Ekorrkorn....... -28 här i dag på morgonen......

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 10. Så himla vackert med gräset och stjärnflockan.. förstår att du vill ha det igen.. några sådder har det inte blivit alls i år än i alla fall.. *skratt* men det är klart jag har många olika chilifröer och tomatfröer från förra året, så kanske. kram/monica

  SvaraRadera
 11. Har också köpt Ekorrkorn-frön... otroligt vackert gräs. Ska bli spännande att så och tack för tipset - vet precis var plantorna ska hamna - vid stjärnflockorna så klart!

  SvaraRadera