tisdag 18 januari 2011

Pilleri-pillera-pillamera

.

Många tack för alla vänliga kommentarer om mosaikbordet - så roligt att ni gillar det :)  Jag har fått frågan om det var svårt och pilligt och nej - inte så värst men så gillar ju jag att pilla och tar mig den tiden det tar, tycker det är avkopplande mot allt annat som skall göras fort och snabbt.

Vi var på loppis i lördags och jag hittade en gammal lykta för 40 kr, visserligen bottenlös men jag såg potentialen :)Den svarta färgburken står kvar på bänken i köket (jag brukar hålla till i matsalen när jag pysslar, täcker in bordet väl med både vaddering och plast) och när jag fått pillat isär ljuslyktan (det var otroligt pilligt!) så fick den ett par lagar med färg.Det var lika pilligt att få i hop den igen för det var nog inte meningen att den skulle plockas isär.... men nu finns det ju hammare och spik och nu kan jag aldrig ta isär den igen :)


Gillar att olika materiel möts, trä, metall och rep och  botten fick bli en svart granitplatta - brandsäkert och fint. Svart är en av favoritfärgerna i inredningsdetaljerna hemma, jag är också svag för brunt, blå-grått och sand.


Nu står den på spishylla och lyser men till sommaren får den flytta ut i trädgården, tror den kan göra sig bra på mosaikbordet med de svarta benen :).

15 kommentarer:

 1. HAHAHAA!!! JAAAAAA du är duktig på att PILLA!!!!

  SvaraRadera
 2. Jag instämmer med Linda, du är duktig och händig!
  Resultatet blev såååå snyggt!
  Nu skall jag plocka sönder mina stallyktor också ;)
  Ha en fin dag!
  Kram /Bea

  PS Missat mosaikbordet, MEN det är JÄTTEFINT!
  Hurra, för dig som kan!

  SvaraRadera
 3. Riktigt snygg blev den! Det gäller att kunna hitta det där lilla extra på loppisar även om det inte ser så häftigt ut vid första anblicken:)) Bra jobbat Lotta:)/Monne

  SvaraRadera
 4. Roligt pill...kan aldrig vara fel ;)
  Den blev superfin.

  SvaraRadera
 5. Jamen jösses!! Ja du gillar verkligen att pilla! Måste erkänna att jag aldrig tagit mig tiden eller sett möjligheten i den där trasig lyktan. Men den blev fantastiskt fin och en riktig prydnad!

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Svart blev ju jättefint till stallyktan ... Du har öga för sånt :)
  Tjingeling

  SvaraRadera
 7. Men så ärkesnygg den blev i svart! Gillar repet och den böjda metallskivan upptill, detaljer som gör lyktan mycket läcker tillsammans med sin svarta färg!

  Jag brukar tänka när jag ser loppisfynd: 'den där skulle vara snygg i den färgen, eller med den lilla förändringen'.... Men jag är väldigt dålig på att förverkliga sådana tankar. Därför blir det oftast loppisgrejer som går att använda direkt. Stolsdynor dock brukar jag mäkta med att klä om.... det går ju hur lätt som helst med en häftpistol....

  Glömde säga också att stenplattan underst verkligen var pricken över i:et! Snyggt jobbat Lotta!!!

  Många kramar
  /Charlotte

  SvaraRadera
 8. Det gäller att ha blick fär möjligheter - och det har du verkligen!!! När du tröttnar på den får du gärna kasta hit den!;)
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 9. Det blev riktigt snyggt :) tänk vad man kan göra med lite färg och tålamod :) Kram Suss

  SvaraRadera
 10. Snyggt jobbat och billig blev den ju dessutom.
  Mysigt att tända lyktor såhär på kvällarna!

  SvaraRadera
 11. Så många bra idéer du har och så mycket du får gjort. Här händer inte så mycket känns det som.

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Lyktan blev väldigt snygg i svart, vilken bra idé! Att lite färg kan göra sådan skillnad (och så en del arbetskraft också så klart :)

  SvaraRadera
 13. Riktigt fin blev den "pillemaja" ja du pilla kan du .. hihi och snyggt blir det också så det lönar sig *ler*. Smart med skifferplattan under passar perfekt. Just nu är det inge pill för mig.. vilar och försöker återhämta mig lite efter att varit dålig. Men det börjar klia i fingrarna så jag är nog på bättringsvägen tror jag.. *ler*.. Kram/Monica

  SvaraRadera
 14. Oooh så fin den blev!! Jag har nog inte lika mycket tålamod *ler* men visst är det kul att pyssla och jag håller helt med - det är avkopplande att ibland göra nåt som tar tid, i vårt stressade samhälle!

  Tack för all feedback på min lilla makeover, nu tror jag att jag har hittat en jag gillar... :)

  Kram

  SvaraRadera