lördag 8 januari 2011

Kluven

Tidig morgon, har kört dottern till jobbet (urusla vägar och oskottade trottoarer), morgonkaffe, det är mörkt ute, lätta snöflingor och n0llgradigt. Fortsätter det oändliga arbetet med att sortera bland bilderna och småler emellanåt när minnerna dyker upp.......

Häromdagen när jag gick igenom sparade fröer, hittade jag tre påsar med frö från olika Malvor och försökte bestämma mig om jag skulle så några i år eller inte, tycker oftast att jag tröttnar på dem i rabatten, de är lite spretiga och tar plats och de blir fulla av löss, men de är mycket fina när de växer lite vilt och när jag ser dem i andras trädgårdar, slingra sig runt staket och in emellan andra växter  -
- men så fint och vilt blir det aldrig i verkligheten, i min rabatt?! Vill ha men ändå inte.........
.

12 kommentarer:

 1. :o)Det vet du ju inte om du inte provat`?

  SvaraRadera
 2. Jaha, så vägarna är dåliga i Göteborg idag. Maken, sonen och alla de andra i handbollslaget är på väg dit nu för att spela ett steg till i SM. De ska bo på Scandic Hotel. Det kändes ju lite sådär när de gav sig iväg i morse. De har ju varnat mycket för ishalka mm under dagen.

  Jaja, det går säkert bra.

  Malvor har jag några som självsår sig från år till år men jag drar ganska ofta bort dem. Jag gillar dem på sätt o vis men ibland är de ivägen liksom.

  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Det dyker upp malvor hos mig lite då och då, och så länge de inte är i vägen låter jag dem vara. För visst är de vackra!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 4. Har lite hatkärlek till Malvor:) Tycker att de är så vackra hos andra men när jag planterat hos mig så har jag Malvor ÖVERALLT året därpå:( så jag vill inte ha dem längre. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Jag gillar verkligen Malvan, har två stora ruggar som kommer år efter år på landet, så fina. Kan tänka mig många fler men det var länge sen jag sådde några själv. Kom ni aldrig iväg till stugan? Blir längtan allt för stor kan du se lite bilder därifrån hos mig.// Kram Peter

  SvaraRadera
 6. Gillar också malvor och har alldeles för få... men det blir det förhoppningsvis ändring på till våren.

  SvaraRadera
 7. Hejsan Lotta, Malvan passar vid stugan....
  Dina regnbilder var superfina, favoriten den med de vita blommerna....
  Idag har granen åkt ut....dags att göra plats för våren.
  Ha det gott Kia

  SvaraRadera
 8. Malvor är vackra så du får nog ta och så allihopa för en riktigt fin rabatt//Britt

  SvaraRadera
 9. Förstår din tvekan...men har du ingen vildare del där du kan så dem...och låta dem fröså sig...

  SvaraRadera
 10. Ja, Lotta, det var Camilla (Millan) jag var hos idag alltså hon som var här när ni var här. Så enkel och trevlig.

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Ja men de är ju så fina! Se bara på din bild :)
  Ja just det...vindruvorna ska beskäras nu. Ingen rolig årstid för trädgårdsarbete nu inte.
  På min bild så var det en kvist ardisia som fått vara kvar trots att den är torkad.
  Må så gott!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Hejsan!

  Gör som jag, klipp ner dom efter den första vackra blomningen så får du en vacker till under säsongen. Jag har några som blir jättestora och de brukar jag klippa ner till halva höjden och river bort i omkrets, då passar den perfekt vid roten av rosorna där de står. Trädgårdsfredag klippte ju ner väldigt många växter direkt efter blomningen så det ska jag göra med mina också för nu är rabatten så fylld så jag måste för att kunna se nya växternas blomning, och extra roligt att få två blomningar i vår zon. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera