söndag 26 december 2010

Julen är över

ops.... vad fort det gick! Tre härliga, mysiga, lediga dagar har tagit slut och det är måndag i morgon......... ja, det är bara att "gilla läget" och vänta tills torsdag, då blir det långledig helg igen :)


Och kallt är det, hela helgen har det pendlat mellan -8 och -14, lite lätt snöfall och idag på promenaden i skogen, så glittrade det i luften när pudersnön föll - himla gott att få se lite sol!Förresten - det börjar bli dags att titta i frökataloger - vad är era planer för i år? Har ni siktat in er på något speciellt? Skulle vilja få lite tips och inspiration på tåliga sommarblommor. Vilka frökataloger tycker ni är bäst? Men nu kom jag på en sak, i april så sa jag till mig själv, att jag inte skulle förodla något inomhus....... men man kan ju ändra sig? bara lite.....bara någon sort......  :)

17 kommentarer:

 1. Ja hujeda mig vad fort julen försvann:)) Jag har också börjat att titta i frökataloger och i år är jag väldigt "tom" har inte en susning om vad jag vill fröså men det kommer nog fram så småningom:) Ha det gott och kör försiktigt i morgon/Monne

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta!
  Ja, så fort det gick med den julen!
  Nu är det snart nytt år och vi kan vänta soliga vinterdagar och naturligtvis frökatalogerna :)
  Har inte hunnit tänka in ngt i den kategorin ännu, men den biten kommer så småningom.

  Du undrade om mina änglar i granen, de är inte handgjorda, köpta för ngt år sen.

  Hoppas du får en hyfsad arbetsvecka trots en liten susning om mycket jobb!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 3. Vilket spännande konstverk du bjuder på! Lyckliga du...så lyxigt att kunna få promenera i skogen! Idag kom vi äntligen ut genom grindarna. Men det är bara en fil på våran väg, så jag vet inte hur det skulle gå om man fick möte i backen. Det finns inte en chans att promenera här pga för mycket snö utan vi måste in till sta´n. Frökataloger? Nej så långt har jag ännu inte kommit...men det är nog en bra grej, nu när man längtar så enormt efter våren.
  Stor varm julkram!/randi

  SvaraRadera
 4. Tjena vännen.
  Visst går julen fort men jag har riktigt långledigt. Jag tog ut extra dagar o börjar inte jobba förrän den 10:e januari. Sååå skönt ska det bli. Och givetvis kommer jag att sitta o beställa fröer....Fast jag lovade mej själv att inte ha så mycket i år. Som du sa, man kan ju ändra sej=)))). Jag har kollat i Impectas katalog o plötsligt fick jag en lustig idé om att odla örter o göra en örtagård i år. Jag vet precis vart den ska vara men om jag lyckas vete gudarna. Men det är ju så med vintern, man måste planera o drömma för att orka med!
  Ha en skön fortsättning på detta år. /Knatten

  SvaraRadera
 5. Vackert men kallt. Till och med i garaget närmar sej temperatur noll, när vi har egna äpplen och annat, en natt minus 18, jag stannar gärna inne :)

  SvaraRadera
 6. hu ja håller med tiden forcerar fram och ibland undrar jag varför..beror det på mej eller människan idagens samhälle,,frågar mej ibland vill jag att den ska gå långsammare,,ja kanske ibland då det är guldlägen.

  minus grader ja dom skulle jag vilja slippa här och nu, dom får gärna försvinna på stört, men att sitta och bläddra i frökataloger det är mysigt och drömma och planera, jag har bara kollat botaniskans och Impecta ännu, jag hade med någon knas idee att inte odla inne i vinter men den är mycket svår att få att funka,,och tur är det för jag gillar alla perenner som jag odlar upp själv och mina chilin dom är ju alltid lyckade,,men jag har inte beställt ett frö ännu så det finns två sidor som kämpar i min hjärna just nu...
  Ha en riktigt god fotrtsättning Kram Monica

  SvaraRadera
 7. Har du märkt att dagarna blivit längre ?
  Takdropp från rännorna trots minus 7....
  Skall passa på att handla sticklingar av pelargonier, när Rockdala öppnar för säsongen.
  De finns nästan granne med min mamma ( Norrköping ) Vill du ha ?
  Jag har inga frö kataloger, men beställer gärna tillsammans med dig !

  SvaraRadera
 8. Visst går juldagarna fort men nu när barnen är stora så är det inte samma känsla av att allt är över på två röda, allt det man planerat i en månad ca. De har ju också förmågan att njuta av god mat, lugnet, filmer, spela spel mm. När de var små var det ju bara julklapparna som hägrade.
  Idag har vi varit i stan, jag, E och O. Som tur var så var vi där kl 10 när de öppnade. Sen uppåt 12-tiden var där hur mycket folk som helst men då var vi nästan klara.
  Hittade stavar men glömde någon sorts valla. Hm...

  Impecta är den katalog jag gillar bäst och jag ebställer bara ur den numera. Det blir så mycket med frakt och sånt om man ska beställa ur flera katalogen tycker jag. En del till trädgårdslandet blir det och även luktärter så klart. Någon solros också och kanske någon perenn. Har inte kollat så noga ännu.

  Kramar!

  SvaraRadera
 9. Jag har jobbat hela julhelgen så i morgon tar jag mig en riktig slappar dag. Frö katalogen har jag öppnat men ej kollat i så noga än//Britt

  SvaraRadera
 10. Nix än har jag inte börjat fundera på fröer... Inte så mycket i alla fall, fick en jättefin frölåda i julklapp och då kom tankarna igång lite. :)

  Jag är riktigt långledig över både jul och nyår, det känns som riktigt lyxliv faktiskt!

  SvaraRadera
 11. Nej nej.. Julen är inte slut!!!
  20:e Knut då dansar Julen ut!!!!

  SvaraRadera
 12. Hej, hej Lotta!
  Tänk att man faktiskt är beredd att släpa och slita för dessa ynka da'r;))?! - fast, nu har man ju igen mycket:välstädat och en del mat över som bara behöver värmas...:))!
  I år satsar jag mycket på grusvivefamiljen och -släktet.
  I dagarna åker fröbeställningen till STA (det är verkligen inte så många andra aktiviteter just nu som lockar;)!)
  Ha det gott resten av året!/Anja

  SvaraRadera
 13. känner igen det där om att lova sej själv att nästa år ska jag inte förodla nått,men se det går ju inte att låta bli man bara måste få se de där små fröna gro//maggan

  SvaraRadera
 14. Hej!
  Vacker bild, jag tycker det är en av livets gåtor hur fina isrosor kan bli:-)
  Och vilken tur du hade härnedan! (stolen)

  Ha det gott, kram H.

  SvaraRadera
 15. Hejsan!
  Min fröorder för i år blev kort för träpytsen är bra full av olika frön. Men jag ska satsa på lite höstskörd så det blev lite komplitterande frösorter. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 16. Japp- dagarna bara försvann!;-)
  Och kallt... det är bara förnamnet!;-)
  Frökataloger har kommit- men jag måste erkänna att jag inte kastat mig över dem som andra år! Det känns så overkligt när man är omgiven av all snö, liksom!;-) Men helgdagarna ska nog räcka till lite "katalogdreglande" också vad det lider!;-)

  SvaraRadera
 17. Ja julen bara svepte förbi o försvann...men det finns annat att tänka på - fröer...Jag är i det stadiet då inget är omöjligt och allt ska införskaffas...men snart är det "allvar" och då sållar jag bort en del (mycket)...det är mycket nu...Botanisk´s katalog är alltid lite speciell och när man bara läser beskrivningarna där så ser man alla möjliga fantastiska saker framför sig...sen tillkommer ju de speciella behoven som dessa fröer ofta har, suck...
  Det är skönt att kunna ändra sig och det är klart att du ska så inne...

  Kramar från Malin

  SvaraRadera