lördag 30 oktober 2010

Trädgårdsdag

I dag (lördag) har det varit en härlig utedag med gott väder, visserligen ingen sol men varmt och gott och katterna var så glada över att jag var ute, de skuttade kring benen och busade med varandra, t.o.m gammelkatten sprang runt och fjantade sig  *ler*, kunde nästan tro de hade vårkänslor :)

Tog en tur till skogen och hämtade mossa - jag har ett riktigt härlig mosställe alldeles bakom huset, där mossan är lätt att rulla av stenen och det märks inte att man tagit några bitar.

Fyllde min korg av hönsnät med mossa och så stoppade jag ned den nyinköpta cyklamen tillsammans med Murgröna och så tände jag ett ljus i skymningen.Jag försöker få till en mysig hörna vid uteplatsen där vi har eldkorgen och nu är det bara bänken som fattas, den får maken fixa - hade tänkt få gjort det idag men så fick han för sig att han skulle ge sig ut och fiska , så jag får tåligt vänta tills söndag ;)
Ser ni klotet som står på bordet? Det runda, vita? Det hittade jag på Kålltorps handelsträdgård, det är gjort av keramik och på skylten stod det " 2 för 30 kr", ett riktigt kap! Tänkte att om det står ute, så blir det sådär grönt och mossigt, som jag gillar :)
 
I morgon (söndag) skall jag ta en sväng till, till skogen för jag hittade ett ställe där det växte massa små ormbunksbebisar - tänkte några skulle få följa med hem ;)11 kommentarer:

 1. Jag har också plockat mossa från ett bra ställe på våra ägor. Men jag fyllde bara på i tre zinkkrukor med lite murgröna, hade inget annat hemma att dekorera med...Ska lägga lite batteriljusslingor där..kanske inte mera...Får se...
  Har varit hyfsat väder här också. Har plockat in det sista inför vintern(...tror jag varje helg).
  Hälsar Lena

  SvaraRadera
 2. Jag måste ta mig ut och plocka lite mossa inna det kommer snö. Kanske i morgon efter jobbet//Britt

  SvaraRadera
 3. Jättefint! I morgon ska jag ha pysseldag jag med. Har köpt en några fina band och annat kul. Och i morgon har de lovat sooool. :) Kul med vårglada kissar!
  Kram,
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Vilket fint stilleben du ordnat, mysigt!

  SvaraRadera
 5. Det ljusa klotet påminner om ett som jag hade för nåt år sen, men den sprack i kylan. Inte vinterhärdig! Men din är kanske inte gjord i lera?

  SvaraRadera
 6. Så fint du har det där på ditt bord!
  Jag vill fixa det fint utanför vår entré nu när balkongbygget äntligen är färdigt och det inte ska skräpas ner mer...!! Har allt gjort mina försök lite nu och då, men så plötsligt så står det några pallar precis utanför dörren, eller så hittar man en hög bräd-spill eller...
  Ska se om jag inte hittar någon fin stege borta vid växthusen, som kan bli något fint här =)

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 7. Oj så vacker stilleben Lotta! Hemma hos mig består "stilleben" av trasiga takpannor på marken plus annat bråte. På måndag hoppas jag att de kommer och plockar bort resterna av takmaterialen så att jag kommer åt att städa på tomten.

  Jådå. Den där dimm"manicken" funkar jättebra! jag är mycket nöjd. Har haft den nu i två år. Frost tål den naturligvis inte.

  /Anja

  SvaraRadera
 8. Mossa ska jag också fixa under veckan (jobbar ju bara två dagar). Har också ett par korgar bla som vill ha lite mossa i sig och jag har planer på att göra minst en mossboll också.
  I går var jag ute mer än halva dagen. Räfsade löv och fixade lite här o där. SKa ta ett ryck till idag. Kroppen håller inte för allt för mycket tungt arbete på en dag så då är det bara till att dela upp det. Går ju bra det också!
  Hittade dessutom nya finesser på min kamera i går kväll när jag satt och "lekte" lite (fotboll på tv´n!).Måste ju testas utomhus idag.

  Ser jättefint ut med din cyklamen, kloten mm.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Jättefint! Jag borde också pynta lite mer ute, är rätt dålig på det.....

  SvaraRadera
 10. Vad fint du gör det hos dig!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 11. Vad fint och mysigt du gjort! Klotet var verkligen ett kap!
  Jag har varit ute och plockat lite mossa idag och tanken är att den ska användas till dörrkransar, vi får väl se hur det blir med den saken.

  När jag läser om ditt besök på vingården så längtar jag extra mycket tillbaka till Italien där vi besökte en vingård. Det var mera intressant än jag trodde att få höra om hela proceduren med vintillverkningen. Även där var det vidunderlig utsikt!

  Må så gott!

  SvaraRadera