onsdag 20 oktober 2010

Funderar på.....

vad vi skall hitta på när vi åker till Rom och hälsar på Johanna? Vi åker dit över Allahelgonahelgen, en långhelg får räcka den här gången. Hon sitter i Rom och skickar länkar till mig och jag sitter här hemma och väljer sevärdheter ;)

Kanske botaniska trädgården?  Massor av bilder finns HÄR.


Bild från nätet
Nu när jag letat lite så har jag hittat några bloggar som skriver om trädgårdar i Rom och nu listar jag dem här så jag Johanna kan läsa, ta en titt på kartan och så får vi se vad vi hinner med.

Den Passionerade Trädgårdsturisten
Hanneles paradis
Fundera grönt - där länken går till ett inlägg med kommentarer och tips.

Förstår att Il Giardino di Ninfa är en sevärdhet - Johanna, finns det möjlighet att ta en biltur söderut om vädret tillåter? Tror det ligger vid Latina ;)  och du får INTE besöka Ninfa utan mig!!!!

Bild från nätet

Klart vi skall göra annat än trädgårdsbesök (jag nöjer mig med ett besök), vi skall ju träffa Johanna :), prata av oss 2 månader (visst finns skype men det är inte samma sak), äta gott, se oss omkring i staden, kanske shoppa lite?! ;)

Är det någon som har tips på sevärdheter i Rom inkl trädgårdar - klosterträdgård? - så skriv gärna en kommentar :) Nä, nu skall jag söka mer info :)


12 kommentarer:

 1. Åh, tänk! Vad härligt ni ska ha det! Att planera sin resa är nästa lika stort nöje som själva resan;)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Vilken lycka att få uppleva Rom med en dotter som ma inte sett på flera månader.
  Mina är "ute i världen" just nu. den stora jobbar som sjukgymnast i Norge men flyttar tillbaka till GBG om några månader och jobb i Borås. Ska bli mysigt att ha möjlighet till fler GBG:s besök igen.
  Lillan läser i Sthl och är mest hos sin tyska pojkvän på loven så det blir inte så ofta vi ses tyvärr!
  Förstår att du längtar!Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Det låter mysigt! Att bara strosa på gatorna i Rom är mysigt:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Oi, Oi, så mange fine bilder du har lagt ut - og hvilken reise du skal på;) Mette som ønsker deg god tur!!

  SvaraRadera
 5. Har inga tips men Giardino di Ninfa ser häftigt ut...så härligt att åka till Rom nu när det börjar bli ruggigt här hemma.

  SvaraRadera
 6. Kan inte hjälpa dig med tips men önskar dig en härlig resa och tid med dottern:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Rom, vad underbart. Jag vill också resa bort från kylan....

  Ha det bra, Kerstin

  SvaraRadera
 8. Jag vet en engelsk bloggare som skriver om trädgårdar världen över, ska kolla upp om hon har några tips till dig när jag kommer hem =) Länken ligger i hem-datorns favoriter =D Kan tänka mig att du längtar till både Johanna och Italien / kram gittan

  SvaraRadera
 9. Vad kul att komma iväg på en lten tripp och hälsa på Johanna och att få se sig om. Tyvärr vet jag inte så mycket om Italien, mer än att de har mycket och god mat =-)

  SvaraRadera
 10. Nyss hemkommen från 2 veckor i Italien- underbart. Vi gjorde en rundresa.Vi var 2 dagar i Rom- jag tycker ju om historia - lika mycket som trädgård så vi gjorde stan, med allt vad det innebar- sightseeing!
  Härligt o få komma neröver mot sol o värme! / Kram Åsa

  SvaraRadera
 11. Vad härligt med en tripp till Rom och en saknad dotter! Jag var i Rom för 12 år sen, när jag var 18. Då var jag inte trädgårdsintresserad men jag älskade staden och dess ruiner! Tyckte då och tycker fortfarande att ruiner är så vackra... Tänk om man hade tillräckligt stor trädgård för en liten ruin! :) (Jag som knappt får ha rost i trädgården för min man, han tycker det ser slarvigt ut, haha)

  Jag har en fantastisk bok som heter Gardens of Europe av Charles Quest-Ritson och han rekommenderar bland andra dessa i Rom; Botaniska trädgården, Villa Borghese (en av Roms bästa enligt honom), Villa d'Este (UNESCO-världsarv o kanske den mest kända), och så några i Vatikanen; Giardini del Vaticano, Villa Lante, mfl. Om du vill och hinner kan du få låna boken...

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Hejsan!

  Bara att titta in i alla gränder är vackert när man flanerar omkring, men Botaniska tycker jag är ett måste så hoppa inte över det. Ha en trevlig helg, Karina.

  SvaraRadera