torsdag 19 augusti 2010

Vad blev det av med vinterpysslet?

Jo, det blev riktigt bra tycker jag. Köpte ju en begagnad kruka med pedistal på loppis i vintras och ägnade en stund åt klet och kladd med husfixmassa - HÄR kan ni läsa mer om hur jag gjorde. Nu står krukan vid lilla vinkastet med en pelargon i.Det är lite grått, mulet blandat med regn nu, tycker faktiskt det har varit trist väder hela veckan! Ok att det regnade i måndags när det var första dagen på jobbet efter semestern men nu vill jag faktiskt ha sol! Trist att komma hem och inte dona runt i trädgården med eftermiddagens sol som värmer. Och hur skall det gå för mina minipumpor?! De vill ju verkligen ha sol för att mogna ordentligt.
Jag tryckte ned några frön utmed kanten på min murade odlingsbädd och de har tagit sig bra ;) Kan leda upp rankorna så de inte invaderar gräsmattan fullständigt. Sockerärtorna har gjort sitt nu och på den spaljen har jag också hängt upp några rankor av pumpan - se inte så dumt ut :)

Som sagt - trädgårdslusten har ebbat ut trots att det finns en del att göra. tatt sitta ute och mysa en ljummen semsommarkväll...... tända ljuslyktorna och svepa in mig i en filt... ni vet :) Har ni också grått och trist väder? Vad gör ni istället? Pysslar? Läser? Kanske planerar ni vilka tulpaner som skall stoppas i jorden i höst? Berätta!

5 kommentarer:

 1. JAg ska berätta! Här har vi haft mest sol idag men kyligt. De andra dagarna i veckan har varit ganska regniga. Men var lugn - jag har beställt vackert väder till helgen.

  Vad jag gör? I kväll har jag klippt ner en del stockrosor, plockat lite hallon, bakar bröd och gör müsli samtidigt. Herre gid va det lät präktigt! Andra kvällar gör jag inget alls mer än slappar i soffan med tv, dator och bok.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja, usch vilket trist väder! Kalla ruggiga kvällar...
  Nu sitter jag i soffan insvept i en filt och med tända ljus...

  I eftermiddags tog jag en löprunda och sen en trädgårdssväng.... jisses så många sniglar vi hade. Jag gick runt en bra stund på mördarjakt...blä.

  Ha det gott, kram Marie

  SvaraRadera
 3. Vad fina krukorna blir som du gör med husfix, kanske man kan blanda i lite färg som man har hemma med, om det går med jord och mossa borde det gå blanda lite färg med som man vill ha om man vill färga dem. Det börjar bli sämre väder nu, hoppas det blir en fin höst med mycket sol, idag har solen tittat fram. Det jag gjort idag är tagit en promenad till sjukhuset där närmaste brevlåda är, det är björnfrossa i hela byn nu eftersom det står i tidningarna om björn som setts här och där så ganska högt adrenalin var det när jag passerade en liten skog för att komma till vägen, spännande här att bara gå till brevlådan. Björnarna har inte gjort illa någon så man får väl vänja sig att de finns här överallt.Sedan har jag rengjort några krukor så nu är de förberedda för något nytt, kanske några lökar närmare jul. Skickat brevet med beställning till Bakker när jag var till brevlådan, det blev två perenner och gula hallon. De senaste åren har jag höstplanterat perenner och dagliljor med bra resultat. Har också vunnit två dagliljor på Tradera. Sedan har vi varit och ätit middag med sonen på Max, jag är så förtjust i deras friterade ostar, speciellt Mozarellan.

  SvaraRadera
 4. Tja, jag börjar så smått försöka röja lite i röran härinne - har väl knappt städat sen i våras (ser det ut som...). Sen tillbringar jag en del tid på kvällarna med att bara slappa i soffan med en bok och en kelig hund i knät. Det finns ett uppdämt behov av det också ;)
  Min trädgårdsentusiasm brukar ebba ut i slutet av augusti, men i år tyckte jag att redan dagen efter Tusen trädgårdar var jag urless på min trädgård. Kanske beroende på allt slit veckorna innan, men också pga regnet när det äntligen kom. Så nu har jag inte gjort ett dugg på två veckor, men jag borde kanske ta mig lite i kragen inför nästa helgs bloggträff. ;)
  Är det bestämt att du inte kommer? Det är annars ganska många från dina trakter som kommer, bland annat en bil från Stenungsund och en från Tjörn. =)
  Ha det gott
  /Helen

  SvaraRadera
 5. Jo du Lotta, så här är det... :)
  Här har vi soligt och fint, men hu så kalla nätter (men då sover jag ändå) så jag har faktiskt pysslat i betong första gången för i år, grävt nya rabatter, smaskar tomater, beställt vårlökar (!), men nu börjar lusten att fixa inne komma mer och mer. Fullt upp med andra ord - både inne och ute. Tydligen måste jag jobba också.

  Må så gott!

  SvaraRadera