tisdag 10 augusti 2010

Dagens lycka är....

en tur i bergen och plocka en liter lingon,
och en liter blåbär,och att äta blåbär med grädde, baka en blåbärspaj och koka egen lingonsylt!
Jag tror vi kommer att plocka fler bär i veckan :) Skulle kunna tänka mig en tur till stora skogen och se om jag kan hitta något gult?  11 kommentarer:

 1. Tror du man kan hitta hjortron här? :) Mums vad gott med lingon och blåbär. Mycket fina bilder också!

  Ha det gott!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Mmm... mums fillibabba! Avis, som varje år, på dina blåbär. Gissar att de smakade gudomligt / kram gittan

  SvaraRadera
 3. sann lycka är det, underbar känsla att komma hem med!

  SvaraRadera
 4. Mmmm, visst är det härligt med allt matigt i skogarna runt omkring oss:) Man skulle ta till vara på mer men jag gillar inte att plocka bär men svamp är kul:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Jag har sådan tur att jag har blåbär precis utanför hus knuten så lite skall jag plocka in.Vissa år har jag även haft gula kantareller på tomten. Ha det bra //Britt

  SvaraRadera
 6. Misstänker att du menar kantareller, dom börjar komma så smått hos oss.
  Mariana

  SvaraRadera
 7. Hmm.. så gott får nog ta mig en tur en dag såg när jag var i skogen förra veckan att det fanns massa blåbär, då var siktet helt inriktad på det gula guldet =). Dina foton får mig verkligen att längta ut i skogen för att plocka mig en tallrik eller två. Är ni kvar däruppe?.. gårdagen var ju ljuvligt skön här hemma i stan, tillbringade 8 timmar i trädgården.. jisses vad det växt både blommor o ogräs, men så blir det när man inte brytt sig på flera veckor. Idag strilar regnet så det ska bli en tur till Göteborget.. Ikea, hälsa på L:s dotter på Balders hage där hon jobbar o se hennes nya lägenhet som hon får 1 sept, o på fredag börjar jag jobba.. både kul och ångest, ibland är det inte bra o ha för lång ledighet. Kram och njut av dina lediga dagar.. Monica

  SvaraRadera
 8. Väldigt läckra foton på skogens guld!
  Tyvärr är vi dåliga att ta vara på detta. Istället köper vi glatt importerade bär av troligen mkt sämre kvalité djupfrysta!
  Ha det gott på semestern!

  SvaraRadera
 9. Mmmmm så gott det ser ut!/Anja

  SvaraRadera
 10. Ja, nu gäller det att ta vara på skatterna som skogen håller med!
  Vi har inte plockat några bär än, men det ska nog hinnas med.

  SvaraRadera
 11. Blått har vi plockat. Har så nära till de bären att vi bara plockar till en paj i taget. Mer tålamod än så har inte barnen än. Något rött har vi inte plockat än, möjligtvis lilla E, men då äter hon upp dem. Gult hittar jag aldrig, har gett upp för många år sedan.
  Fina bilder, ser extra gott ut på dem.

  SvaraRadera