torsdag 15 april 2010

D

et händer saker i växthuset. Mina tulpaner, planterade i krukor, har börjat knoppa.
Ingen ide att mata rådjuren med tulpaner så jag låter dem växa i fred i växthuset och kanske
ställer jag ut krukorna när jag kan passa dem.
Den lilla, söta tulpanen är Tulipa Turkestancia. När jag grävde om en rabatt, tog jag hand om lökarna för jag visste inte i höstas var jag ville ha dem och nu kan jag bara bära ut krukan, hitta dess plats och plantera.

I en annan kruka växer papegojtulpanen "Super Parrot" - ser mycket, mycket spännande ut!

Våren är en spännande årstid - håll med om det! Vad för växter har överlevt den kalla vintern? Kommer sådderna att lyckas? Är det, det jag har sått som kommer upp i krukorna?

Fniss - minns att jag läst på någons blogg, att någon vårdade en liten grodd länge och väl och att den sedan utvecklades till ett känt ogräs :)

I dag har det blåst en kall vind *hutter-hutter* så det blev en kortis därute; trädgårdsmöbler utställda, alla trädgårdsredskap är framtagna och inställda i vedboden, funderar på att köpa en ny grep då jag grävde av en i söndags, tvättvindan står på sin plats och det känns som om var sak faller på plats i trädgården.

Nu skall jag packa lilla övernattningsväskan och önskar er alla en trevlig helg :)


20 kommentarer:

 1. Hej Lotta!
  Underbara små raringar!
  Det var så längesedan jag tittade in här hos dig.
  Vad mycket fint jag missat.
  Förstår inte varför man inte hinner runt till alla bloggare lite oftare.
  Nu är det bråda dagar i trädgården och på jobbet.
  Ha det gott snart kanske vi ses.
  annika

  SvaraRadera
 2. Den där papegojan ser onekligen spännande ut! Skall den bli vit? Bra idé att låta tulpanerna växa i kruka om man har plats för det - så man kan flytta runt dem.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Ja våren är verkligen spännande..idag hittade jag några små tulpaner som jag hade glömt att jag öht har planterat. Hittade också min vippvallmo...en bra bit från moderplantan stack det upp små nya...jag som var orolig för att den dött, nu undrar jag om man ska oroa sig för att den kommer att sprida sig förmycket ;)))

  SvaraRadera
 4. hej hej!

  Vilak underbara bilder, di vissar jag trode di visade liljekonvaljer först men det är ju lite tidigt för det kanske hi hi hi...
  jag håller med dig fullständigt våren är spännande .-)

  kram lisa

  SvaraRadera
 5. Visst är det mysigt nu, att kunna sitta ute i solen och att gå runt och titta på allt som växer och gror. Jag planterade idag en växt i rabatten, men när jag började gräva så visade sig att det stod nog redan någon där, gud vet vilken?...men de får byta plats i alla fall. Det är svårt att hålla reda på alla telningarna. Ha en skön helg. Kram!

  SvaraRadera
 6. Underbara tulpaner! Håller med om att våren är en spännande tid, eller helt enkelt: våren är bäst! Usch då, kan du inte ha tulpaner ute... Här är vi ganska förskonade mot de 'söta' djuren. Men jag hade faktiskt besök av en rackare förra veckan som glufsade i sig de tidigaste som tittat upp, snyft... Så jag förstår ditt odlande av tulpaner i kruka.

  Ha' det bra!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 7. Hejsan!
  Har hänt mycket hos dig sen jag for iväg. Passar ju perfekt med glashyllor som inte skymmer sikten. En liknande termometer finns i källaren och jag hoppas få upp den på väggen endera veckan, för nu är stommarna på plats och alla lådsektioner ska ihopkopplas. Har tulpaner på gång ute och i träblomman finns de små extra vackra. Zeta`s är värt ett besök om du är uppöver för de har alla de lite ovanliga sorterna och oftas bara hos dem. Hittade en gul julros som bara de hade till försäljning och en udda sorts tulpan. Tog den som visade ett bladpar, för 175 kronor vill man ju att det ska synas "lite" i krukan "ler". Väntar på mannens hemkomst idag så jag får plantera om inköpen för det var lite för mycket att ta på bussen ner, så nu har jag lite att pyssla med. Annars ska jag ta och försöka få till ett litet rum i gamla förrådet för jag får minst vänta 2 år innan mannen blir permanentboende här på ön och snickra garage/förråd bara helger fungerar inte utan det räcker med renoveringsjobbet inomhus. Men det går säkert att fixa till för vill man så kan man, och jag blir ju lite avis på alla som har ett litet krypin och jag vill inte ha ett växthus på tomten utan mer som ett "vinkast" jämte förrådet där jag kommer att ha södersol och kan ha det lilla extra växandes. Får nog vänta på det höga lilla extra men mina Thaiväxter ska få fortsätta sitt växande där på en bänk, för det är bara ett plastfönster och sen ska det bli en fönstervägg så man kan ha stående krukor också. Ha en trevlig helg, Karina.

  SvaraRadera
 8. Jag hade också Papegoj Tulpaner i växthuset förra våren som sen planterades ut i den upphöjda rabatten - hoppas de överlevt vintern! Visst är det en spännande årstid fast jag blir lite ledsen när jag upptäcker att en del växter dukat under för den ovanliga vintern vi haft. Ha nu en fin helg / kram gittan

  SvaraRadera
 9. Så alldeles helt underbart! Vilka bilder! Jag håller sannerligen med om att nu, nu börjar det på riktigt! SOM vi har längtat här på bloggarna;)
  Ha det gott, Charlotta

  SvaraRadera
 10. Oj, oj, så fint det kommer att se ut när allt blommar! Och jisses så besvikna de fyrbenta blir när de besviket skakar på hu'vet och säger:
  -Inga tulpaner! Inga tulpaner! Och på kuppen slipper du att "hata" de söta bambina!/Anja

  SvaraRadera
 11. Vad klok du är som odlar tulpaner i krukor. Det kommer att bli jättefint :-D

  Hoppas du får en härlig helg! Kram C

  SvaraRadera
 12. Tänk där står rådjuren i rad utanför glaset och suktar efter tulpaner! ;) smart! Men dessutom roligt att kunna flytta på sina tulpaner, t.ex. till fikabordet i solen! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 13. Hej Lotta!!!
  Jo, våren är verkligen spännande. Jag har massor av småplantor som jag väntar på att få se om dom klarar sej.
  I år ska jag inte vårda nåt ogräs så ömt som jag gjort förr. Fast det var nog inte hos mej du läste det för jag har inte erkänt det förrän nu=))). /Knatten

  SvaraRadera
 14. Åh, det låter så härligt med växthus och dina tulpaner ser så där krispigt härliga ut. Ha en riktigt skön helg!/Merja

  SvaraRadera
 15. Ja, jag vårdade den maskrosen som ett litet barn :-)
  Är ju inte så speciellt glad i tulpaner men de små gillar jag bra. Tror dock att jag inga turkestanica har kvar, de såg sorgsna ut förra året efter att ha blivit nedtrampade och uppgrävda av hundarna. Kommer de upp igen skall de flyttas.

  Tror dessutom att mitt nektarinträd dött i vinter. Det blommade så fint förra året och i år hade jag hoppats på frukt. Ja ja, jag får väl fortsätta köpa nektariner i affären då.
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 16. Det var ju klokt att sätta lökarna i krukor istället. Rådjuren brukar att låta bli dom här, men vi har ju haft både harar och rådjur här på utfoder i trädgården i vinter.
  De verkar inte vilja ge sig iväg.
  Det kan varit jag som var den där personen som vårdade en kruka med brännässlor. I tron att det var något helt annat. Jag har ju brännässlor överallt...så jag behövde dom inte.
  Fortsatt trevlig helg!!!
  Carina

  SvaraRadera
 17. De söta små.. oj att de redan har kommit hos dig, mina står i landet och det är bara blad och några små små knoppar längst där nere.. Mycket bra idé med att ha dem i krukor i vinkastet.. nu kan du gå in och njuta av dem när du vill. Helgen har gått så himla fort.. kalas igår, idag mässa med föräldrarna.. ja tiden går fort ibland för fort, men lusten att vara ute var sisådär i denna isande blåst. Suck när ska värmen komma tillbaka, vill inte ha denna islandsvind hitåt mer.. Jag har förresten något odentifierbart i en av mina små krukor.. kan vara sånt där som sprider sig som täta mattor.. nate?.. eller nåt annat fint är det nog *gapskratt*.. säger som Carina om sina nässlor.. jag har så mycket sånt ett riktigt gissel frampå sommaren så jag behöver sannerligen inte mer.. Kram och ha en bra måndag.. Moa

  SvaraRadera
 18. Hej Lotta!
  Önskar dig en fin vecka,kram Agneta

  SvaraRadera