söndag 28 mars 2010

I

 vinkastet växer det på bra. I helgen som var började jag fylla på med jord i jordbädden, tänkte jag skulle prova att så lite Ruccola, har för mig att den kan gro även om det är lite kallare. Sofia - när du kommer hem så kan du plocka Ruccola hur mycket du vill :) När jag donade runt så tände jag ljus i lyktorna - så mysigt!
Vi var ju på loppis förra helgen och då hittade jag en jättesöt kruka för 10 kr - passar alldeles perfekt till Murgrönsviolen,
som har börjat blomma! Det är en av mina favoriter, den är förtjusande, lätt att ha både ute och inne i kruka - tror jag skall prova att ha den på friland i år - och den är så lätt att föröka, man bara delar plantan och vips! så har man två. Jag har delat hela våren så jag har 10 krukor som bara väntar på att få flytta ut. Dessutom så verkar inte rådjuren äta av den.

Jag har ju också köpt lerkrukor billigt på loppis, några av dem har jag "patinerat" med betong och så tryckte jag fast en bit spets (också köpt på loppis), det blev väl inte så dumt?


Undra när jag kan ställa ut såbyttorna med tomaterna i växthuset? Alltså inte plantera dem i jorden utan ha dem ståendes på ett bord - hur brukar ni göra? När ställer ni ut andra sådder?

5 kommentarer:

 1. hallå Lotta. D va en kruka fin nog för Murgrönsviolen! Den förtjänar verkligen att bo fint - jag älskar den oxå o är så tacksam att du presenterade den för mig för nåt år sen! =) ja, d har jag nog sagt innan, men d är verkligen en kärleksflirt som håller i sig. Annars är man ju så lättbytlig av sig o faller för än den ena än den andra...

  Jag tror inte d blir några problem att sätta den på friland iaf. Bara du hiar dig till all nattfrost är över. Förra året dog mina av en endaste liten frostnatt på altanen! Inte kul, även om man hittar dem i affärerna ganska lätt numera.
  Ha d så bra o hoppas du kan sova inatt!....=)

  SvaraRadera
 2. Hejsan!

  Den violen är på såddstadiet i pallkragen och vilken härlig kruka du gjort. Det tipset är sparat för det är alltid bra att ha tips för slattarna. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 3. Hejsan Lotta! Fyller du år? Grattis säger jag också i så fall:-))!
  Mina tomatplantor är i växthuset nu med en fläkt i närheten och extra belysning som förlänger dagen./Anja

  SvaraRadera