tisdag 16 februari 2010

På bloggfronten intet nytt,

V

ardagarna bara liksom försvinner, det är måndag och fredag och däremellan så "är" det bara vanliga dagar som nästan är likadana, det som skiljer sig är middagarna hemma på kvällen :)

                   Tycker vi är så duktiga ! som planerar menyn en vecka framåt, storhandlar och varierar
                    matlagning mellan familjemedlemmarna och detta medför att vi kan ha med oss matlådor till
                    jobbet, både ekonomisk och nyttigare :)

                    På tal om mat - det står i tidningen att rådjuren svälter när det är mycket snö - och jag tycker
                    faktiskt synd om dem, så både potatisskal och andra grönsaksrester, äpplen och morötter,
                    lägger vi ut så de får lite att äta - det straffar väl sig till våren när blommorna kommer.......
                    men vad gör man inte för de stackars djuren. De har förresten ätit upp all min murgröna och
                   det brukar de inte göra - så de är hungriga.

                    Tittade i sålådorna idag - varken chili eller tomatfrö har grott - jo, jag vet...... det tar lite tid
                    men det är roligt att ha något att titta till :) Bläddrar i trädgårdstidningar och böcker och
                    undrar varför jag inte tänkt på att ha smultron som marktäckare vid vinbärsbuskarna i
                    skogsbacken? Mindre gräs att klippa (kraftig lutning) och gott att äta :)

                  Det bör väl räcka att jag samlar in "rankorna" från de smultron jag har och plantera ut?

Jag har så mycket att göra i trädgården, så jag har inte tid att ha vinter
Och så snöar det idag, och det skall snöa mer både i veckan och till helgen,
suck...... dubbelsuck..........

19 kommentarer:

 1. ...jaha, tittade just ut och ser att det snöar mycket just nu ;(
  Det blir väl till att jobba dubbelt så mycket när våren väl kommer.

  SvaraRadera
 2. Åååååå så fin din header är!År det en pionknopp eller...? Agneta

  SvaraRadera
 3. Jo, jag håller med dig det ÄR synd om rådjuren men jag kommer INTE att lägga ut någon mat för de har kalasat på, ja jag tror att de har ätit upp alla precis ALLA azaleaknoppar och vi har inte speciellt få om man säger så;) så jag känner att vi har utfordrat dem tillräckligt. Ha det så gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Jo, jag kan bara hålla med. Livet snurrar på så fort, jag kan inte ens hålla isär dagarna. Rätt vad det är har det gått en hel vecka sedan jag bloggade sist. Men å andra sidan - vad ska man blogga om när allting är täckt med en halv meter snö? Och mer kommer det...
  Februari månad ut står jag ut - sen måste det bli vår! Hur ska jag annars hinna med? =)

  SvaraRadera
 5. Vi är många som längtar. Tänk när smultronen är mogna?? Känn doften o SMAKEN,,,,,,,,,,,,,,,,
  Har man plats så kan de inte bli för många plantor!!
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 6. Jo snön faller så lätt neråt, som det låter ska ddet vara så här i minst 1 mån till. Oj oj oj ...... Längtar j u til lvåren och somamren och att få trä smultron p åstrån plocka blåbär och bara njuta a vträdgård och lite ledigt.

  SvaraRadera
 7. Ja planerna är många och man är verkligen sugen på att få sätta igång. Jag brukar ju ha rensat bort fjorårsriset efter perennerna vid denna tiden, lite svårt att göra i år =§ Jag får väl göra maken glad och anv. gången han skottat fram till växthuset för att jag ska kunna titta till därinne. Kanske borde jag ta med mig de sådda perennerna ut också. Det finns att göra men lusten den har snöat in den med. Här har de lovat plusgrader i slutet av veckan och jag hörde att (som någon tokfia föreslagit) vi skulle hjälpa våren med varmvatten "asg" Kanske får jag passa på om temperaturen håller sig över nollan, då fryser det ju inte till med en gång åtminstone. Djuren är hungriga i vinter. Fåglarna här har grävt fram en massa blomlökar (scillor skulle jag tro) invid husväggen. Undrar just om de äter av dem? Ha det gott / kram gittan

  SvaraRadera
 8. Vad go du är som matar rådjuren. Jag undrar genast hur det är med vårat gäng som står på ängen och förgyller vår tillvaro här hemma. Dem är så goa för dem kommer sällan in på våran tomt, men strosar gärna omkring hos grannen. fniss

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 9. Här har det också kommit lite snö idag men de har lovat mer. Hoppas de har fel//Britt

  SvaraRadera
 10. Vardagarna snurrar på i snabbt tempo och helgerna ännu snabbare! Just idag är jag dock hemma med en liten sjukling och då är det stilla tempo som gäller.
  Vi matar inte rådjuren, hade en tanke på det, men efter vi skaffade hund så går de inte över hos oss längre.

  SvaraRadera
 11. Precis så är det väl lite här o där. Vill inte ha mer snö nu. Vill bli klar med köket så jag kan börja så! I morron när jag vaknar efter natten skall de sista listerna målas och SEN ska jag så!!! PS. Det blir en liten springerspanielflicka till sommaren ;)

  SvaraRadera
 12. Hejsan!
  Helt perfekt med smultron som marktäckare. Tog in vildsmultron och har snart hela rabatten fylld vid bärbuskarna. Vita finns snart i hela den stora vita rabatten och så gott att smaska på under ogräsrensningen. Vill du ha lite vita plantor, bara maila. De är söta och blir stora som månadssmultron. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 13. NU är det nästan så att även jag tycker att det räcker med snön.

  Mat är alltid ett ämne. Vem lagar, vad ska vi äta...VI gör matsedel för en vecka, handlar en gång i veckan och det som är hemma först lagar. Då blir det en bra fördelning tycker jag.

  I övrigt - nej, inte så mycket nytt. Kram!

  SvaraRadera
 14. men vänta nu..rådjur - i Göteborg?! d måste vara riktiga statsrådjur då, inga lantisar precis...*fniss. Antar ni bor lite vid ena kanten av storstan då...
  Smultronrevor är perfekt som marktäckare! Jordgubbar oxå, s kan ju få lite reäla blad oxå.

  Du, ska man klippa lilla blåa druvan nu i vinter eller? antar man ska låta d va om man vill att den ska växa på sig...

  SvaraRadera
 15. Fint med matsedel och välplanerade matinköp. Det har jag nog svårt att leva upp till eftersom både maken och jag äter på personbespisningen, lite bekvämt kan tyckas för visst är det ett sätta tt umgås på kvällen kring matbordet och få dela dagens allehanda.
  Vintern håller sitt järngrepp fortfarande hos mig med- 22 på morgonen..brr...och precis som du hoppar haren kring i min trädgård och har jättesvårt att finna mat i snödjupet och nu märkte jag att mina rosbuskar som varit väl inpackade, skrapats fram och friserats..suck!
  En smak av sommaren i din bild :)
  Ha det gott! Kramar / Bea

  SvaraRadera
 16. Lugn, lugn våren kommer innom sinnom tid precis som dina fröer dom kommer att sticka upp (och gör dom inte det så kan vi ju köpa färdiga plantor...hihihih.)
  trevligt att du uppskattade foto tipset, skall ah i bkahuvudet och lägga ut lite mer sådant.

  Jag har en enkel kurs den 21 mars om det passar.
  /Kram till dig kära Lotta.
  MB

  SvaraRadera
 17. Nu öser snön ner och i takt med att snötäcket blir tjockare blir vårlängtan desto större. Bra med lite tidsfördriv och mycket vacker smultronbild.

  Ha det gott!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 18. Ljuvlig sommarbild.. dubbelsuck...
  När jag såg fröpåsen kom jag tänka på vad jag lovade dig. Imorgon dag skall jag gå ut och ta lite nya fröer till dig. Kanske jag har klarat av att övervintra den.
  Skicka om din adress för jag har nog tappat kontrollen över dem.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 19. Vill du slippa besök i trädgården ska du nog ta med dig maten på din joggingrunda o lägga ut resterna i skogen.... Annars vänjer du dem vid att leta efter mat i din trädgård.... gissa vad som händer då med tulpanknopparna när de kommer....
  Här matar jägarna med ensilage o vitkålsrester långt ute i eneskogen. De kör ut med traktor o då får jag fina promenadvägar på köpet ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera