fredag 5 februari 2010

Blommig fredag

Råkade på en för mig ny krukväxt häromdagen, Tallmyrten, även kallad Vaxblomma, "Chamelaucium uncinatum". Tycker den är riktigt söt där den står på köksbänken,


Läser att den vill ha fukt men inte vått, ljust men inte torka ut - är med andra ord rätt så besvärlig :) men tänkte behandla den som jag behandlar Kameliorna, när den har blommat färdigt får den flytta ut i växthuset.

Den verkar vara släkt med Myrten ? , en växt som jag inte heller har stiftat bekanskap med. Förresten - om det är någon som har en Myrten och skall beskära den, så skall det gå att ta sticklingar av klippet - så OM ni har en Myrten, och OM ni klipper ned den, vill jag hemskt gärna ha lite "klipp"........ :)

Önskar er en trevlig blommig fredag! Själv skall jag njuta av de rosa, ljuvliga franstulpanerna jag fick av yngsta dottern i går - helt ljuvliga! Som de skämmer bort sin mamma :) *hjärta*
Det blir kamerasession när jag kommer hem i eftermiddag och får lite dagsljus :)

Undra vad Katarina skriver i sitt blommiga inlägg? Nyfiken ?, titta HÄR.


.
31 kommentarer:

 1. Så otroligt söt. Men inget för mig...jag skulle förmodligen inte lyckas hålla den vid liv så länge ;(

  SvaraRadera
 2. Så vacker och skir. Verkligen något att vila ögonen på när allt annat bara är vitt;-) Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Jättesöt, men törstig om den står varmt...Myrten torkar ju också ut väldigt lätt, det finns en som är väldigt lik myrten men lite tåligare, myrsine heter den. Fin blogg du har, mkt vackra bilder!

  SvaraRadera
 4. Ja, den var fin. "Näpen", till och med, för att använda ett trevligt ord. :-) Fast den ser faktiskt ut att kunna vara kinkig. Jag kan föreställa mig alla blad ramla... :-( Men kanske inte hemma hos dig.

  SvaraRadera
 5. Hmm, det var jag som skrev ovan...

  SvaraRadera
 6. Myrten är ju lite "besvärlig" om än söt. Hoppas du är bättre på att vattna dem än va jag är "ler" Denna var riktigt söt / kram

  SvaraRadera
 7. Ja, den var riktigt fin -kanske en liten utmaning att sköta..Ha en fin helg!!//Eva

  SvaraRadera
 8. Väldigt vacker - men som sagt lite kitslig. Men värd besväret!
  Ha en bra helg!
  /Helen

  SvaraRadera
 9. Har sett en sådan för ett tag sedan och håller med om att den är jättevacker, ska nog köpa helt nya blommor till köket när det väl är klart men kanske något mer lättskött, är superdålig på att hålla koll på "kinkiga" blommor.
  Ha en superhelg!

  SvaraRadera
 10. Söt och skir växt, väldigt fint foto.
  Mariana

  SvaraRadera
 11. Spännande! Såg en sådan på blomsterlandet förra veckan. Otroligt söt! Jag ska se om det kan bli något klipp från min Myrten - den är dock helt torr (klarade inte riktigt flytten in i höstas). Lust på Myrsine annars (den mår desto bättre)! Ha en fin helg Lotta och njut av dina tulpaner. Kram

  SvaraRadera
 12. It's a beautful plant.
  Nice Blooming Friday...Luna

  SvaraRadera
 13. Den där tallmyrten har vi haft på jobbet nångång också men den är väldigt känslig för att torka ut, den börjar barra då...

  Myrten har jag heller inte prövat på men den har jag sett på jobbet och den vill också ha jämn bevattning ska inte torka ut heller.

  Kram

  SvaraRadera
 14. Vilken fin en du visar upp. Men jag skulle säkert ta död på den gm att glömma vattna stackarn. Ha en riktigt fin helg/Gela

  SvaraRadera
 15. nyhet för mig, så skir. Dolftar den ?

  SvaraRadera
 16. Fantastiskt söt är den Lotta, så skir och enkel. Samma fråga som Kia, doftar den eller doftar bladen när man klämmer på dom?

  SvaraRadera
 17. Underbart skir o fin. Är det inte ngt liknande som finns som snittblomma. Jag tror jag fick sådana bland. i en tulpanbukett i jan.??
  Tallmyrten!! o lite ska du väl kunna hålla liv i den??
  Lycka till
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 18. Vilken läckerbit! Älskar myrten av alla dess slag, men har nu givit upp. Jag är expert på att död på dem. Blir sååååå ledsen, så nu får jag njuta av andras istället.

  SvaraRadera
 19. Tack Lotta, för din kommentar. Nej jag hade inte tyg bakom tulpanen utan svart pappskiva och ingen belysning, utan endast naturligt ljus från ett norr-fönster.
  Kramis

  SvaraRadera
 20. Ska det var någon som lyckas så ska det väl vara du Lotta :)
  Tjing
  Monica

  SvaraRadera
 21. Jättesöt - som pyttesmå nyponrosor...

  SvaraRadera
 22. aloha,

  what a beautiful photo of your myrtle blooms today, they are stunning...thanks for sharing and have a great friday!

  SvaraRadera
 23. Så söt den var, en helt ny bekanskap för mig också.. myrten har jag aldrig heller haft, men är nyfiken på att testa.. =). Ha en härlig och skön helg.. Kram/monica

  SvaraRadera
 24. Skir och söt. Synd att den är törstig av sig! Här klarar jag bara inneväxter som tål att torka ut.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 25. Åh den är så söt, jag har dock bara träffat på den som "kvist" i buketter aldrig som krukväxt. Jag HADE en myrten, den var lite för krävande för mig eftersom den inte får torka ut men den ska ha mycket ljus, alltså i ett fönster men med denna vinter så kan man ju inte ha elementet avstängt så om den inte skulle torka ut hade jag varit tvungen att stå med vattenkannan bredvid tror jag;) Ha en fin helg/Monne

  SvaraRadera
 26. När jag jobbade i växthuset så sålde vi sådana där någon gång. Minns inte vad vi ahde för namn på dem men jag känner inte igen tallmyrten. Som vanligt - många olika namn på växter.

  Hoppas du får en bra helg! Kram!

  SvaraRadera
 27. Kan tipsa om att vaxblomma/tallmyrten även finns som snittblomma och som snittblomma håller de hur länge som helst. Jag köpte en bukett i början av året och de är fortfarande fina! Jag blandar upp dem med färska tulpaner varje vecka. Har blivit en följetong hos mig.

  /Ulrika

  SvaraRadera
 28. Ohh så vackert skall se om de har en sådan i min blomsteraffär.
  Ljuvlig var den.
  Tack för tipset.
  Annika

  SvaraRadera
 29. Wax Flower! I have used this quite a bit in flowering arranging... love working with it for it's fragrance. Lovely photos.

  SvaraRadera
 30. Tallmyrten är så fint!! Jag har en själv! Spraya varje dag med kallt vatten, då blommar den säkert om! Det har min gjort! :) Hoppas det går bra!//Emelie

  SvaraRadera
 31. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera