torsdag 28 januari 2010

Usch och fy,

titta här vilka fulingar som sitter på min vildpelargon som är ute i lilla växthuset,
undra om jag inte skall göra något åt dem - men vad? Det är många, många, många..... usch....... hämtar jag in pelargonen får den väl en värmechock - vad tror ni?10 kommentarer:

 1. Nä, fy för hundan vilka rälia kryp! Jag hade nog klippt ner den.. och kanske tagit in den i källaren om du har svalt där? Men jag är ju ingen van Pellisodlare iofs. Hoppas du inte får dem på fler plantor / kram gittan

  SvaraRadera
 2. Mina pelargoner som jag har inne på övervintring har också fått löss. Jag ska spraya dom med såplösning..2msk såpa blandas i 1 liter vatten. Ha det bra nu! / Irene

  SvaraRadera
 3. JAg har också sådana gäster på mina men det brukar jag har så jag oroar mig inte så mycket faktiskt. Klipper ner dem sen lite längre fram och ger dem en såpa dusch i samband med det och omplanteringen. Det brukar gå bra så det gör det nog för dina också.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. På sommarn brukar jag ge mig ut och leta nyckepigor för att sätta på de plantor som blivit invaderade, men det går ju inte nu. Hoppas såpa hjälper.

  SvaraRadera
 5. Ja, lite såpa bör göra susen. Man kan också klämma ihjäl dem rätt lätt. Väljer du såpalternativet så kan du ta lite t-sprit i också (1 msk till en liter ungefär).

  SvaraRadera
 6. Usch så trist...men såpa är nog det bästa ;)

  SvaraRadera
 7. Men oj, är det bladlöss, vet inte vad du skall hitta på. De gillar nog inte såpa. Konstigt att de lever och frodas i kylan.
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 8. Hoppas att såpa hjälper! Här har det snöat tonvis! Därför blir jag glad när jag ser dina gröna blommor, trots att det har fått bladlus...:)
  / Johanna

  SvaraRadera
 9. Ja jag är kanske tyvärr inte lika miljömedveten som man kanske borde vara så jag kör med Provado. Har under åren provat såpa men det händer ingenting så det får bli lite tyngre grejer för min del:) Det är ju inte roligt när ens fina blommor blir invaderade. Hoppas att du blir av med snyltarna på ett eller annat vis:) / Ha en trevlig helg/Monne

  SvaraRadera
 10. Sådana små monster har jag också på mina, speciellt doftpelargonerna. Jag har sprayat dem lite försiktigt med såpspray och hoppas att det hjälper. Kramar och hoppas att du inte är insnöad.

  SvaraRadera