söndag 1 februari 2009

Veckans glädjeämne

Även om jag inte vill ha snö just nu - så är den riktigt fin när den lägger sig som ett mjukt täcke i trädgården. Var ute en stund igår och tittade till täppan.Men tidigare under dagen var jag och handlade....... en buske!. Japp!! Ni ser säkert krukan på bilden...När Katarina berättade om sitt inköp och jag läst och lärt mig lite mer om denna buske , insåg jag att jag bara måste ha det..... Hybridkejsarolvon/Viburnum bodnatense "Charles Lamont".Har ni sett vilka söta blommor?! De skall få bo vid entrén när jag kan gräva ned det. Hade inte så stora krav sa kunniga mannen till mig, lagom av allting :) Busken skall få ett vackert bladverk så småningom och han gav ett tips om att plantera Julrosor vid fötterna - det tror jag att jag skall göra :) En å annan fin Alunrot får också vara med på ett hörn i planteringen.Synd att jag är täppt i näsan, annars kunde jag känt doften för de lär dofta gott - får be någon annan i familjen att lukta på blommorna :) Som sagt - snön är vacker.....Ett gräs som jag köpte i fjol (namn borta just nu...... :) och "klockan" i hönsnät skyddar små tulpaner som fortfarande sover sin vintersömn.


Jag har varit lite orolig att min Tibast inte vill vara med längre, i fjol blommade den vid den här tiden men det är fortfarande tjäle i jorden så det är ju inte konstigt att den inte blommar. Däremot finns det små, små knoppanlag:Tibast/Daphne blommar ju också på bar kvist och jag letar med ljus och lykta efter en vit Tibast - någon som vet var man kan få tag i dem?! Så jag har lite att glädja mig åt i helgen :) I dag skall jag vila och ta det lungt, samla energi så jag kan vara med på Anjas träff i morgon - det hade varit så roligt att träffa "trädgårdstokarna" igen ! Ta en promenix i Botaniska och se hur vårvintern ser ut där. Önskar er alla en trevlig lördag!

1 kommentar:

  1. Nu blev jag nästan lite orolig ett tag men så kom jag ju på att du håller på och överför inlägg från trädgårdsbloggen.

    Hur tar det sig med busken?

    SvaraRadera