onsdag 29 april 2009

Hemma hos Kia i april

fast det känns som om det var i maj, med varma vindar från havet och strålande sol! Verkligen roligt att få träffa dig igen Kia :) Efter en god lunch på Särö handelsträdgård (bilder kommer en annan dag :) så var trädgårdsturen hos dig ljuvlig. Vackra huset i vårsolen - ser ni vinkastet till vä i bild, mot garagväggen! Det sägs att storleken inte har någon betydelse.......När jag stod uppe vid vinkastet och blickade ut över blivande lunden så är det en betydlig skillnad sedan sist jag var på besök. Det har hänt en del sedan sist - några fler rabatter och några fler träd är planterade.Ormbunkarna har börjat vira upp sig - en läcker växt - visst är det en urtidsväxt?!Vägen ned till stranden är sig likt - lite grönare gräs - måste vara mycket vackert här när äppelträdet blommar.Nytt för säsongen är en kanonfin Magnolia - namnet? Ingen aning ;) Men knopparna var frodiga, stora och många så den blir vacker i sin blomning.Vid entren blommar vårlökarna så härligt! Jag skall själv flytta några av Kungsängsliljorna när de blommat över, till "andra sidan" som är solsidan för att få några tidigblommande.Söt!!Jag försökte ta en bild ifrån samma vinkel, som jag tog när jag var hos Kia i våras - kanske kan jag få en bild även i sommarprakt? Just nu är det Magnolian så är så jättevacker! Himla fint mot det hårda berget.
Inne i vinkastet frodas vindruvorna - de har alla redan satt frukt!! Och mina är inte ens i jorden.... men jag kommer ikapp dig Kia! ;)Interiörbild..Den här blomman känner ni igen - den här hittade Kia bakom gardinen ( tror jag det var :) och lustigt nog så kommer det en blomma direkt från löken?! och sedan en till på stängeln :)Interiörbild - tror det är kvistar från Körsbär som är på rotning.... hoppas de tar sig! ;)Mera interiör....Ja - det är härligt med trädgårdsbesök och trädgårdsprat med en trädgårdsvän ;) Vi bytte lite växter - jag gav bort en storbladig Hosta och med mig hem fick jag Julrosbebisar, frösådda plantor av Vaxklocka och Kronärtskocka och ett okänt gräs - spännande! Jag fick även med mig hem massor av ideér ;) Några kan jag verställa redan idag och andra får ta lite tid på sig. Tack Kia för en trevlig fredag - nu får jag skynda att iordningställa här hos mig så du får hälsa på mig :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar