fredag 13 februari 2009

Veckans glädjeämne och blommig fredag :)

Jag kan ju inte påstå att det var någon större glädje att bli sjuk MEN otroligt härligt nu när jag börjar bli frisk. Funderade på det i morse, just känslan när man börjar bli frisk, hur kroppen börjar bli återställd, benen slutar skaka, huvudet klarnar och energin som återkommer. Inser att jag är mycket lycklig lottad, som har en sjuka som går över. Tänk som många som har en sjukdom eller tillstånd som inte går över..... som dagligen får kämpa med smärtor och andra bekymmer, FK, arbete och andra tunga saker - ni är otroliga!!! Önskar jag kunde skicka er alla, den allra sötaste Ranunkel som finns - ungefär som den som blommar hos mig.Den börjar att vissna ned nu men är fortfarande så söt =) Undra om det går att ta hand om den och plantera ut den? Någon som provat det?


Solen har idag lyst med en sån intensivitet så att det ploppar upp ur sålådorna som står på fönsterbrädorna hos mig. Och de som har vuxit lite sisådär de gråa dagarna, skjuter i höjden och snart är det dags för omskolning. Mariatisteln börjar nu visa sin vita ådring på de gröna bladen - vilken växtkraft! Tur att jag bara sådde två fröer =)Av Birgitta med bloggen "Glädjekällans Trädgård" har jag fått fröer på Kanarisk Trädslinga "Periploca Greaca" och till min glädje har den grott, växer bra och kan ana en grodd till - denna skall vårdas ömt!(Ursäkta dålig bildkvalite men jag skyller på skakiga händer och flunsan :)


Susanna "här på bloggen", skänkte villig med sig av egensamlade gräsfröer och även de har grott! Spännande värre! Silversalvia bredvid gror också på men jag saknar 3 groddar då jag sådde 5 fröer - vi får väl se om solens strålar kan väcka dem med :)Men största glädjen och förvåningen är nog att fröerna jag på Klockrankan jag hittade under vår Englandsresa gror ! Hej å hå vad den växer!!! Snart får den få en stor kruka och någon form av klätterstöd tills det är dags att flytta ut - inte trodde väl jag, att jag skulle lyckas med de fröna!Hur blomman såg ut, kan ni se om ni klickar HÄR!


Det var en hel del att gjädja mig åt denna vecka - fast jag "bara varit sjuk". Nu är ju inte veckan riktigt slut - i morgon har vi födelsedagsbarn igen och på söndag skall vi fira dem båda två. Önskar er en fortsatt trevlig fredag, blommig fredag och mysig kväll 8`)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar