torsdag 19 februari 2009

Torsdagstema - Trädgårdsdrömmar

Jag har hittat en blogg som heter "Handplockat" och som har ett torsdagstema: Trädgårdsdrömmar! Under februari månad så presenteras någon form av "trädgårdsdrömmar" på bloggar och jag hänger gärna på det temat! Nu har jag missat några torsdagar men vem vet - temat kanske fortsätter under mars månad med =)

Jag har varit i bildarkivet och njutit av bilderna från Skåneresan juni 2008. Inbjudande vy från en av de trädgårdar vi besökte, "Hemma-hos Marika Csiger-Axelsson:Att en stol, plåtburk och en bukett blommor kan vara så enastående fint?!Tänk när vi äntligen får lov att plocka alla de där vackra buketterna och lyxa till oss i ett överflöd av färglada blommor - så somrigt :) Vackert och rofyllt är också vatten i trädgården - en söt liten damm:På "landet" finns en gammal parabolantenn och jag har funderat på att använda den som en grund damm hemma hos mig, jag vet inte var utan när jag fått hem den så får jag väl gå runt och leta efter den bästa platsen. Kanske på skuggsidan så jag kan ha några fina Hostor kring kanten? Där finns också Bambu...... den måste jag ändå lyfta och lägga plast under för att få en våtbädd, det är alldeles för torrt för den nu - jo, det kan nog bli så :)

Snart är det dags för keramikkurs hos Linda - har en liten fundering på ett fågelbad som står på en "pidestal" av något slag - kanske som det här söta?Pidestalen kan jag kanske forma med hjälp av ett Lecablock och betong och sedan ställe fågelbadet ovanpå - ja, det kan nog bli bra. Det får placering i nya "cottage garden" tillsammans med mina Buxbom-klot. I vinter saknar jag "ting" ute i trädgården och planen är att införa beständiga ting som jag kan njuta av oavsett årstid. Jag minns mitt mål för 2009; att lära mig snickra! Jag har inte anmält mig till en kurs men jag tänkte hitta någon form av bok för "nybörjarsnickerier" på bokrean. På önskelistan står nämligen en flerfamiljsbostad för fåglar:

Visst är det alldeles för bedårande?!! Kanske hade även ett kan få plats i "Cottage garden" ? Då min täppa är liten, får jag bygga på höjden :) På ett trädgårdsbord kan jag tänka mig att ha en ljusstake ståendes - av lite rostiga fynd och lite betong kan det skapas vackra ting:Slutligen en söt liten blomsterbänk:Det var mina trädgårdsdrömmar och ljuva sommarminnen =) I år så är "Skånerundan" planerad till 5-7 juni, Nordvästra Skåne - hoppas det blir en tur i år med! ;) Nu skall jag se vad de andra bloggarna drömmer om.... ha en bra torsdag 8`)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar