lördag 31 januari 2009

Veckans glädjeämne - vår matsal

är ju ommålad och nu är alla möbler tillbaka på sin plats. Jag har faktiskt letat efter en "före" bild men hittar ingen... hade väl inte lust att fota tapeten som var i den brända, gula tonen. Men först av allt - belysningen:denna ring finns att köpa på IKEA och det är 5 lampor som kan vridas mot det objekt vi vill belysa. Två lampor är riktade mot bordet och de tre andra mot tavlor. Jag har nämligen saknat en bra belsyning i rummet - bordet lämpar sig väl för diverse pyssel :) Här är en bild tagen rakt in i rummet:Svårt att få med allt - jag har ju inget vidvinkelsobjektiv ;) Alla möbler är i mörkt träslag. Inga dyrgripar. Lilla bordet i hörnet till vänster har jag fått av svärfar. Jag vrider mig åt vänster och då ser ni fönstret:Fyndet denna veckan förutom tulpanerna och Hortensian är gardinen, en "rullgardin" av tyg, behagligt blåvitrandig, Hemtex 149 kr. Tidigare hade jag vepor men har tröttnat på dem och en hissgardin "tar fram" fönsterkarmarna som är orginal sedan 1938 :) Gardinstången ovanför fönstret får sitta kvar som prydnad - den svarta metallen går igen i ljuskronan. Lite mer fönstervy:Lilla lampetten på väggen har jag också fått av svärfar. Ljuskronan som hänger över bordet är en av de första gåvorna jag fick av maken. På den tiden jobbade han "på golvet" och hade tillgång till div materiel i stål, svets och bockmaskin - det är alltså delar från en svensk lastbil som hänger i vårt tak :) Men han har gjorde den till mig och den är fin och gör sig bra med de bruna möblerna. Jag vrider mig nu åt höger till väggen mittemot fönstret, där även dörren till köket är:Stolarna har jag ärvt av min farmor och "buffen" är egentligen en säng... ärvd från makens släkt i Danmark. Det är en sänggavel och "skåpet" är resten av sängen - vacker - nja.... men sällsynt och den rymmer en hel del så den är perfekt som linneskåp. Jag är mycket förtjust i jordfärger och förutom äggskalsvita väggar, parkettgolv av ek och mörkt träfärgade möbler, börjar det dyka upp en duvblå ton på textil. Hade jag haft stolar med "rak rygg" så hade jag sytt heltäckande överdrag för det tycker jag är så himla snyggt! Och slutligen - tulpaner:i den söta kannan jag fått av svärfar. Förresten - ser ni att fönsterbrädan också är orginal? Svart marmor och den finns i nästan alla rum. Ibland är jag duktig och putsar med ofärgad skokräm... men bara ibland :) Mmmm - vi är riktigt nöjda med vår nya matsal - summan blev ungefär 1000 kr för färg och nya lampan i taket. I dag skall vi äta middag där för första gången, tända lampetten, ljuskronan och mysa. Önskar er alla en fortsatt, trevlig lördag 8`)

1 kommentar:

  1. Snacka om hög mysfaktor i rummes, så snyggt och den ljusskenan var ju diskret och är helt i min smak då jag inte gillar "blaffiga" saker.
    Ha en fin söndag och mys på.
    Kram Pella

    SvaraRadera