söndag 11 januari 2009

Trist söndag....

ruggigt, kallt, blåsig och det stora grå har infunnit sig. Vad gör man då? Jo, man sorterar frö, får äntligen iväg fröpost till bloggare, funderar på när nästa sådd kan ske, letar lite på nätet, hittar ännu en bra länk om frösådd:

http://www.algonet.se/~sta-bod/frosida.htm och så ser jag att några fler av de fröer jag har, skall ha både värme och kyla (ej kylskåp, går lika bra att ställa ut på balkongen) och då kom jordpåsen fram igen. Tre byttor fylldes med "långtidare" och en med Röd Bergtovsippa.


Stamjulros, fått av Monika
Helleborus argutifolius
Om ej grott e 4 v,kylskåp 4.v.
2009-01-11
Strålrudbeckia, egen skörd av frö
Rudbeckia fulgida v. sullivantii
Om ej grott e 4 v,kylskåp 4.v.
2009-01-11
Ostronört, fått frö - av vem?
Mertensia maritima
Gror varmt, täcka frö.
2009-01-11
Röd Bergtovsippa
Anemone multifida "Rubra"
Normalsådd
2009-01-11

Jag har också varit i källaren och tittat till Pelargonerna som har vilat i vinter men nu börjar få gröna skott. Murgrönsviolen har klarat sig väl i tvättstugan, dess bebisar lika så. Jordrevan lever också och det känns så bra så =) Tog en titt på Lagerhyllan med lysrörsamaturerna - ett lysrör är sönder så det får fixas snarast.


Känner mig lite rastlös men det botas rätt fort med att rulla köttbullar till middagen. Tänder ett ljus, slår mig ned i soffan med datorn i knät......Ha en bra söndagskväll 8`)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar