tisdag 4 november 2008

Veckans glädjeämne/Rejoice of the week

Jag gillar verkligen temat "Veckans glädjeämne" som Karin med bloggen "Ute och Inne" startade - en summering om hur veckan har varit- Färgen grå har varit mycket markant och det har varit lite svårt att hålla humöret uppe och känna mig pigg och glad. Det börja märkas att ljuset är frånvarande för kroppen kräver mer och mer sömn. Gott var det att jag tog fram duntäcket förra helgen - det är så gosigt att krypa in under det och sova gott utan att frysa :) Maken kom hem från jobbresa, dottern från Rom och det är skönt att ha alla hemma igen - jag är en riktig hönsmamma som tycker att ingen får lämna hemmet - alla skall alltid finnas i min närhet :)Biokväll har det varit - James Bond - ja, ni vet alla hur Bond-filmer är - fulla med action och overkliga händelser och senaste filmen var full av action från början till slut. Bra - tja, underhållande och fantasifull =)Tog en liten tur till Lilla Torp´s handelsträdgård - tror jag är beroende av växthuset, lukten och alla vackra blommor ;) Klappade katterna en stund och beundrade Amaryllisarnas frodiga knoppar.

Men ser man på - Hyacinterna har tittat fram ur sanden - snart så är det dags för inköp av adventsblommor. Jag köpte med en Amaryllis till svägerskan då var bjudna på middag fredag kväll. Så god mat!! Förrätt - getosgratinerade rödbetor, Laxburgare (tror jag de heter) i hummersås och till efterrätt glass och varm hjortronsås - är fortfarande mätt - jag åt tre stora Laxburgare....... Tack I och U för trevlig kväll med god mat och stor gästfrihet =)Efter jobbets slut på fredagen, trotsade jag vädret och tog på stövlar och oljerock och tog en skogspromenad. Ingen ide att ta med kameran för allt var grått.... grått..... Lite grönt här och var och jag hittade allra bästa stället att plocka mossa på. Snubblad desutom på en skatt!

Först blev jag irriterad när jag fastnade med foten i skroten och tänkte lägga tillbaks den men så är det ju det här med fantasin...... fniss - den där skrotbiten ser ju precis ut som en tavelram - så klart att den fick komma med hem - vi får se vad det kan bli av den......Värsta jobbet på hela året är nu gjort - städning av garaget..... suck.....

Helt otroligt vad grejor det är!! Och här skall en liten båt och en bil knös in......... Hela lördagen har ägnats åt röjning och ett stort lass kördes iväg till tippen!! Så himla skönt!!!! Helt plötsligt blev det gott om plats och jag fick en alldeles egen liten hörna, där jag kan stå med mitt pyssel - mossa är ju så skräpigt att stå med i köket....... Så regnar det i morgon - då står jag i källaren och pysslar =)Med lite eftertanke har veckan varit full av gjädjeämnen - bl a bloggpost med fröer, god Balsamvinäger och Olivoja med direktleverans från Rom, yngsta dottern uppskattades på praktikplatsen så helgjobb erbjöds, min 3 år gamla "julkaktus" blommar med vackra vita blommor - det finns mycket att glädjas åt - även om det är himla grått därute...... nu fattas det bara en solig söndag för ett bra avslut - jag håller tummarna..... på återseende =)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar